Grand Hotel Kempinski Riga heter kjedens første hotell i den latviske hovedstaden. Når man åpner i oktober betyr det at byens andre femstjerners hotell får hardere konkurransen om kundene.

Beliggenheten er så sentral den kan være med byens opera på den ene siden av hotellet og deler av Rigas eldste bydeler på den andre siden. Hotellet får to restauranter, seks barer og et flott spa.

Tidligere lå hotell Roma her. Det åpnet på slutten av 1800-tallet men ble ødelagt under den andre verdenskrig. Når man gjenåpnet etter krigen byttet hotellet navn til Hotel Riga som blant annet ble berømt for sin bar. Her var det blant annet at Sovjetunionens første coktail ble servert.

kempinski-new-stairs_07

Hotellet tilbyr relativt store rom som spenner seg fra de «vanlige» rommene på 37m2 og hele veien opp til solide 278 m2 dersom du bestiller en natt i den fasjonable Presidensuiten. Stilen kan best beskrives som «moderne hotelluksus i den internasjonale stilen» med behaglige møbler, diskret fargevalg, bilder på veggene som ikke stikker seg ut, og polerte marmorgulv på baderommene. Samtlige 141 rom og suiter har litt ulik og unik innredning, men gjennomgående er det lyst og luftig. Fra mange av rommene kan du se deler av byens mest kjente bygninger, minnesmerker og severdigheter som frihetsmonumentet, operaen og deler av Pilseta kanalene.

kr_ps_bedroom_002_0002

Restauranten Amber serverer både frokost, lunsj og middag, det finnes en lounge i lobbyen hvor du kan nyte en ettermiddagste eller kanskje en øl. Og skulle du ønske en cocktail eller et glass Champagne er The Grand Bar stedet å være – og for dem som elsker en cigar eller pipe, finnes også en egen cigarlounge.

kempinski-rest-v1_08

I hotellets øverste etasje ligger Stage 22, en hyggelig restaurant og bar med både mat og drikke og ikke minst fin utsikt over Rigas hustak. Her loves det gode drinker og nøye utvalgt musikk.

Dersom du skal holde din egen fest, kan du jo leie The Grand Ballroom. Her kan 300 personer samles men det finnes ogspå et mindre alternativ dersom du skal holde et møte, en mindre konferanse eller lignende.

unknown-4

I kjelleren befinner hotellets flotte spaavdeling seg. Det er på hele 1.300 m2 og her finne set bredt utvalg behandlinger og ikke minst en egen VIP Spa-suite som heter «Pirts Suite».

Dersom du skal bo en eller flere netter i Riga kan du sjekke ut vårt utvalg av hoteller i byen.