«Shaken, not stirred». Denne korte setningen er selve kjernen i Bonds univers, og den ble til i hodet og kanskje den til og med ble skrevet ned på et stykke papir hos Ian Fleming, da han satt i baren på Dukes Hotel i London. Han ble inspireret av stemningen og kanskje også litt av gode martinier i baren. Fleming likte i det hele tatt å tilbringe tid i denne baren hvor han skrev de første Bondhistoriene. Og det søte livet på luksushotell er også noe som Bond er stor fan av hvis vi leser bøkene eller ser filmene gjennom flere årtier. Mange av verdens flotteste hotellet har vært med i både bøkene og ikke minst filmene.

La oss se nærmere på noen av de hotellene som 007 har besøkt.

The Peninsula Hong Kong

Hotellet åpnet i 1928, og dette ikoniske hotellet ble benyttet i «Mannen med den gyldne pistol» fra 1974. Når bondpiken Andrea Anders forsvinner vekk i en grønn Rolls Royce Phantom, forteller Mary Goodnight (spilt av svenske Britt Ekland) ham at «alle grønne
Rolls Royce i byen tilhører The Peninsula». Hotellet har fortsatt en flåte bestående av fjorten Rolls Royce Phantom, alle i den unike, grønne lakken som heter «Peninsula Green». De brukes til å hente og bringe VIP-gjester til og fra flyplassen, og til sightseeing i toppklasse.

The Peninsula Hong Kong and its fleet of 14 "Peninsula green" Rolls Royce Phantoms
The Peninsula Hong Kong og de fjorten Rolls Royce Phantom.

Mange synes, at dette er et av verdens beste hoteller, og da filmen ble spilt inn i Hong Kong, bodde store deler av filmcrewet og skuespillerne her – og ikke minst Roger Moore himself. Finn de beste prisene på The Peninsula Hong Kong i vårt hotellsøk.

Taj Lake Palace, India

Hotellet har en stor rolle i filmen Octopussy fra 1983. Taj Lake Palace ble benyttet som hovedkvarter for den onde Kamal Khan, som handler med antikviteter og våpen. Bond (også her spilt av Roger Moore) svømmer over sjøen, forkledd som krokodille, og kan på den måten liste seg inn i palasset.

The Taj Lake Palace as Octpussy's lair in the 1983 Bond film
The Taj Lake Palace fra Octopussy, 1983

Hotellet er bygget i hvit marmor, det har 83 rom og ligger på Jag Niwas-øyen i sjøen Pichola. Palasset, som var den oprinnelige bygningen på øya ble bygget fra 1743 til 1746, men ble lomgjort til hotell i. En omfattende renovering ble gjort på begynnelsen av 2000-tallet. Finn de beste prisene på The Taj Lake Palace i vårt hotellsøk.

Stoke Park Country Club, Spa & Hotel, Buckinghamshire

Her er vi tilbake i good old England, og faktisk ikke mer enn noen kilometer fra Pinewood Studios, hvor mange av Bondfilmene er laget. Stoke Park har vært med i mange filmer, og ikke minst i to Bondfilmer: Goldfinger fra 1964 og Tomorrow Never Dies fra 1997. I en avr de mest berømte omgange golf en hemmelig agent noensinde har spilt, dyster Bond (spilt af Sean Connery) mot Goldfinger på banen i en lang sekvens.

Stoke Park was where the famous golf match between Bond and Goldfinger was shot
Stoke Park: her konkurrerte Bond og Goldfinger

Hotellet har store grønne arealer og parker, og det har mange filmer opp gjennom årene benyttet seg av som lokasjoner: Bridget Jones Dagbok, Wimbledon, Bride & Prejudice, Layer Cake og Guy Ritchie’s RockNRolla er noen av dem. Finn de beste prisene på Stoke Park Country Club, Spa & Hotel i vårt hotellsøk.

The Langham, London 

Beliggenhegten er ikke langt fra Regent Street i Londons West End, men i Goldeneye fra 1995 (med Pierce Brosnan) ble hotellet benyttet som stand-in for Grand Hotel St Petersburg. Dette tradisjonelle hotellet åpnet allerede i 1865, og var i mange år byens største og mest moderne hotell. Mange kongelige har overnattet her, og nettopp den engelske kongefamilie har et spesielt forhold til hotellet. Atmosfæren og stemningen er svært så engelsk, og det har renoveringer i 2004 og 2009 ikke endret på.

The Langham London doubled for the Grand Hotel St Petersburg in Goldeneye (1995)
The Langham London – men i Goldeneye var det Grand Hotel St Petersburg

Hotellet er ofte å finne på topplister over verdens beste hoteller, og i The Palm Court har man serveret afternoon tea hver dag siden man åpnet for 151 år siden. I baren er mange dry martinis og gin tonics blitt servert for byens mer velslåtte klientell. Finn de beste prisene på The Langham London i vårt hotellsøk.

Hotel Atlantic Kempinski, Hamburg

Hotellet ble bygget i 1909, og er den mest eksklusive adresse ved Alster, sjøen i den den sentrale delen av Hamburg. Hotellet er med i Tomorrow never dies, hvor Bond (Pierce Brosnan) blir sendt til Hamburg for å undersøke mediemogulen Elliot Carver. Bond innlosjerer seg i en av hotellets hjørnesuiter (The Atlantic Suite) men ender med å rømme ut av et vindu og opp på taket, etter han er blitt angrepet av en snikmorder.

Hotel Atlantic Kempinski features in Tomorrow never dies
Hotel Atlantic Kempinski var med i Tomorrow never dies

Hotellet har 221 rom og er et av Tysklands beste og dyreste hoteller. Hvis du vil se noen virkelig flotte biler, stå ved inngangen en lørdag kveld…Finn de beste prisene på Hotel Atlantic Kempinski i vårt hotellsøk.

Fontainebleau Miami Beach, USA

Miami Beachs klassiske hotel Fontainebleau brukes i mange scener i Goldfinger, Det er her, Goldfinger jukser i spill, og det er her, bondpiken Jill Masterson blir funnet myrdet i et av hotellets rom.

Fontainebleau Hotel features a number of times in Goldfinger (1964)
Fontainebleau Hotel var med i Goldfinger

Det er fortsatt et av Miamis mest eksklusive hoteller, og beliggenheten er optimal med kort vei ned til stranden og havet. Adressen er Collins Avenue, i hjertet av det man populært kaller The Millionaire Mile. Det er et stort hotell: 1504 rom, 12 restauranter og barer, og en meget stor spaavdeling. Finn de beste prisene på Fontainebleau Miami Beach i vårt hotellsøk.

Canary Riverside Plaza Hotel, London

Tidligere het hotellet Four Seasons London at Canary Warf, men nå er navnet Canary Riverside Plaza Hotel. Det er med i begynnelsen av Skyfall fra 2012, hvor Bond (Daniel Craig) svømmer i hotellets pool med utsigt over Themsen.

The pool where Bond takes a dip in the opening scene of Skyfall
Utsikt fra poolen, hvor Bond svømmer i Skyfall

Hotellet er ikke medlem av en kjede. Det har 142 rom og suiter, et wellnesområde (med den berømte poolen), spa og artig nok også tennisbaner. Vi gjetter på, det må være noen av verdens dyreste tennisbaner pr. kvadratmeter. Finn de beste prisene på Canary Riverside Plaza Hotel i vårt hotellsøk.

The Ritz Hotel, London

«James Bond satt på sin seng på Ritz Hotel i London, med røret fra telefonen opp mot sitt øre. Først var det stille, men så kunne han høre en mannestemme «dette er en setning fra boken «Mannen med den gyldne pistol» som kom i 1965.

The Ritz London featured in both the novel and film of The Man With The Golden Gun
The Ritz London var med både i boken og filmen  «Mannen med den gyldne pistol»

«Mannen med den gyldne pistol» ble også til en film i 1974. Hotellet har siden det åpnet 1906 vært et symbol for high society og overklasseliv, for kongelige og for folk som ikke gidder spørre etter prisen på en flaske (eller 100 flasker) Dom Perignon. Finn de beste prisene på The Ritz Hotel London i vårt hotellsøk.

Palacio Estoril Golf & Spa Hotel, Portugal

Helt i starten av  «Agent 007 i Hennes Majestets hemmelige tjeneste» fra 1969 (med George Lazenby som Bond), kjører Bond sin Aston Martin opp til hotellets inngang. Han går inn i lobbyen, møter hotellets direktør og sier «det synes, at Palacio oppretholder sin høye standard».

"Everything seems up to the Palácio's usual high standards," Bond says as he enters the hotel in On Her Majesty's Secret Service
Palácio i Estoril var med i «Agent 007 i Hennes Majestets hemmelige tjeneste» fra 1969

Ian Fleming bodde selv på hotellet, da han ble utstasjonert til Lisboa i løpet af 2. verdenskrig. Det ligger like ved stranden Tamariz, har 161 rom, en golfbane, pool og sauna. Finn de beste prisene på Palcia EstorilGolf & Spa Hotel i vårt hotellsøk.

Den flotte skidestination Sölden i Østerike var med i den siste Bondfilmen, Spectre fra 2015. Deler av filmteamet og en del av skuespillerne bodde på hotellet i løpet av opptakene i området, og den nærliggende restaurant Ice Q (som eies av det samme firmaet som eier hotellet) ble laget om til Klinik Hoffer i filmen.

Das Central Hotel Sölden featured in Spectre
Das Central Hotel Sölden var med i «Spectre»

Hotellet ligger i skibakken, og det har 125 rom. Dette må være en av verdens mest spektakulære hotelloplevelser, og her er finnes to gourmetrestauranter, spa og en stor samling av kostbare viner å nyte sammen med utsikten. Rommene har baderom i marmor, og er ellers hyggelig innredet i ulike tresorter.