Historiske Radisson Blu Strand Hotel på Nybrokajen får et helt nytt design, som skal gjøre det til Stockholms ledende livsstilshotell.

–  Helt siden åpningen i forbindelse med sommer-OL i Stockholm i 1912, har Strand Hotel vært stedet for livsnytere og innovatører. Nye Radisson Blu Strand Hotel skal være en scene der verdens kosmopolitter har minneverdige møter og der gründere skaper nye kontakter og ideer, sier Eva Kalling-Hansson, General Manager ved Radisson Blu Strand Hotel.

Den historiske bygningen er under en omfattende renovering av både hotellrom og fellesområder. Hotellet utvider samtidig med 17 rom, slik at det totalt blir 169 rom når prosjektet står ferdig. Renoveringen gjennomføres i etapper slik at gjestene ikke skal forstyrres og prosjektet finansieres av en felles investering mellom Rezidor Hotel Group og grunneierne på 150 millioner svenske kroner.

Møtedelen, nye «Strand Gatherings», er allerede klar. Her kan gjestene nyte utsikten over det glitrende vannet og den spektakulære utsikten over Nybroviken i nye og stilfulle møterom. Strand Gatherings er et populært sted for møter og konferanser og på kveldstid er lokalene åpne for private selskaper som middager, fester og glamorøse cocktailparties.

Nya Strand Gatherings. Foto - Rickard L. Eriksson

Inngangspartiet er også helt nytt. Lobbyen står nå i sentrum, med store, inviterende sofaer og sosiale områder.

I tillegg til å tilby gjestene hotellopplevelser i verdensklasse gjennom ny, inspirerende design, spennende kunstutstillinger og interessante arrangementer og eventer, satser medarbeiderne sterkt på å yte personlig service.

­

Nye Strand Gatherings.

Bak innredningen står arkitektkontoret Wingårdhs, som har valgt å bygge videre på de originale detaljene. For å skape en varm og innbydende atmosfære, er fargevalget inspirert av naturlige materialer som stein, tre, lær, metall og gips. Den nøytrale basen kombineres med mer fremtredende farger på detaljer, møbler, treverk og tekstiler.

– Den opprinnelige arkitekturen var kjennetegnet av naturlige materialer. Vi ønsker å ta vare på bygningens karakter og samtidig tilføre detaljer som skaper et nytt uttrykk, sier Gert Wingårdh.

Etter sommeren åpner hotellet en ny restaurant og bar og det lages en ny inngang for å gjøre restauranten lett tilgjengelig også for lokale gjester. Konseptet er fortsatt hemmelig, men ideen er å skape en ny destinasjon i hjertet av Stockholms indre by for forretningslunsjer, middager med venner og sene drinker.

Foto: Rickard L. Eriksson