A_small_cup_of_coffee-800x300-1

Hvilket flyselskap serverer den beste kaffen?

Alle kaffelskere pleier å ha sine egne preferanser når det gjelder styrke, smak, hvor mye melk som skal i, eller hvordan kaffekoppen helst bør se ut. Når man sitter i et flysete er valgmulighetene færre.

Kaffekulturen er nok verdens største gastronomiske fellesnevner. Det finnes kaffebarer over hele verden og flyselskapene er stadig mer bevisste på hva de serverer ombord til sine passasjerer. Her er noen av selskapene som har gjort litt ekstra i forbindelse med å servere den sorte populære drikken.

Austrian Airlines – DO & CO

austrian

Austrian Airlines har en imponerende kaffemeny som kalles  «The Viennese coffee house in the clouds» med hele ti ulike kaffespesialiteter på business class på longhaul. Det man tilbyr er blant annet østerikske spesialiteter som en «Einspänner» (sterk svart kaffe med vispet fløte) eller en klassisk Melange (kaffe med skummet melk). Alle kaffevarianter serveres i en elegant porselenskopp.

Singapore Airlines – illy Monoarabica

Singapore Airlines serverer kaffe fra italienske illy, og den blandingen man serverer sine premiumreisende heter Monoarabica. Det betyr en kaffe kun laget på kaffebønnen arabica men en blanding av ni ulike land som Etipia, Brasil og Guatemala. Smaken er kraftig og rik. Sorten Monoarabica er forbeholdt de dyre bookingklassene, men selv passasjerer på economy får kaffe fra Illy.

Air New Zealand – Hummingbird Coffee

Air New Zealand har akkurat begynt å servere kaffe fra det lokale kaffefirmaet Hummingbirdsom befinner seg i Christchurch. Kaffen herfra er Fairtrade-merket, og den skal også være økologisk dyrket. Flyselskapet har gjennomført omfattende tester i ufta og på bakken før valget falt på Hummingbird. Kaffen serveres på selskapets business class og premium economy, men også i selskapets lounger.

Turkish Airlines – tyrkisk kaffe selsvagt

turkishairlines

Tyrkerne har en av verdens lengste kaffetradisjoner og det var også tyrkerne som eksporterte kaffen til Europa. Kaffen er sterk og laget med grut, ikke noe filter her med andre ord. Og da passer helle rikke melk i denne kaffen. Men det gjør derimot en raus skje med sukker. Kaffen er ofte smaksatt med kanal, muskatnøtt, kardemomme og vanilje.

British Airways – Java Republic

british airways

British Airways har valgt å tilby en kaffemeny i samarbeide med varehuskjeden Marks & Spencer. Det betyr at du kan drikke kaffe fra irske Java Republic ombord.

Emirates – Costa Coffee

De engelske kaffekjeden Costa Coffee har omtrent 2.000 filialer rundt om i verden, og er nesten like velkjente som Starbucks. Emirates har valgt Costa Coffee som leverandør på sien flygninger.

Japan Airlines – JAL Cafe Lines

japanairlines

Japan Airlines har valgtå utvikle sitt eget kaffemerke: JAL Café Lines. Det har de gjort sammen med noen av Japans beste kaffekjennere, og som det pleier å være når en japaner går inn i detaljene, ja så blir det meget bra.

Qatar Airways, Etihad, Malaysia Airlines, Swiss, Lufthansa, Virgin Australia – Nespresso

Nespresso har aktivt arbeiudet med å få en fot innefor døren hos en rekke selskaper, og det populære Nestlé-eide kaffemerket serveres hos noen av verdens største flyselskap.

No comments yet, be the first!

More news

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×