Historie

Hotel Danieli var opprinnelig bolig for den mektige venezianske familien Dandolo og gikk under navnet Palazzo Dandolo. Familien hadde hele 4 Doger noe som forklarer palassets beliggenhet ved siden av Doge palasset. Palazzo Dandolo var et av de de mest pompøse hjemmene i Venezia på 1400-tallet, og stedet der overklassen møttes i sosiale tilstelninger. Palasset ble gjort om til hotell på 1800-tallet.

lux72wn-12167

Beliggenhet

Hotellet har en misunnelsesverdig beliggenhet, med Marcus plassen på den ene siden og Sukkenes Bro på den andre. Den kjente promenaden Riva degli Schiavoni skiller inngangspartiet fra lagunen med de skvulpende gondolene som venter på å ta deg med ut i Venezias kanaler. En egen eksklusiv inngang er bygget på siden av hotellet for dem som kommer og reiser sjøveien. Mange av gjestene unner seg en Motoscalfi, en privat båttaxi til og fra flyplassen, noe vi mener man bør unne seg når man besøker Venezia.

lux72ex115678

Inngangspartiet

Et flottere inngangsparti skal man lete lenge etter. Et stort område bestående av komfortable sittegrupper rundt en enorm peis. Her kan du få servert prosecco, en cappucino eller afternoon Tea fra klassisk antrukket kelnere fra Bar Dandolo. Baren er helt fortjent kåret til en av Italias beste barer.

Service

Servicen på hotellet er upåklagelig. Hyggelig, uformelt, man føler seg velkommen. Man får ikke den samme én-til-én oppmerksomhet som på for eksempel The Gritti Palace, men så er da også Hotel Danieli et større hotell i en mer tilgjengelig prisklasse. Vi opplevde de ansatte på Hotel Danieli som vennlige og behjelpelige hele veien.

lux72lo-105925-14th-Century-Hall---Palazzo-Dandolo-1-

Interiør og rommene 

Hotellet er bygget i gotisk stil. Mye av det storslagne opprinnelige interiøret er beholdt og stedet er en drøm for antikvitets interesserte. Samtidig er det utført mange oppgraderinger for å møte verdensvante gjesters behov for komfort og myke komfortable møbler.

lux72gr-123593-Signature-Suite---Salon

Og disse sklir inn side om side med venezianske antikviteter. Interiørarkitekten Jackues Garcia renoverte hotellet innvendig i 2008. Hele hotellet gjenspeiler Venezias rike, kulturelle arv. Praktfulle antikviteter, eksklusive stoffer, hvit marmor og klassisk håndverk som murano glass går igjen hele veien.

lux72gr-123586-Doge-Dandolo-Royal-Suite---Salon-1-

Hotellet tilbyr 225 rom og suiter, stilartene varierer mellom Venetiansk gotisk og empire. Mange av rommene og suitene har utsikt mot lagunen, noen har balkong. Suitene er romslige og innredet med vakre sittegrupper. Vi fikk også besøke den kongelige suiten på Hotel Danieli som er helt fantastisk, men som koster svimlende €12.000 per natt.

R_IconicSuite36_Bedroom_HR

Restaurant/ bar

Restauranten Terazza Danielli har en helt eksepsjonell beliggenhet på takterrassen. Her kan du innta frokost med 360 graders utsikt over lagunen, en opplevelse i seg selv.

Hotel-Danieli-Restaurant-Terrazza-Danieli--Breakfast-on-the-Terrace

Dette er hotellets hovedrestaurant, og alle måltider kan nytes her med uforglemmelig utsikt så sant været tillater det. Det var nettopp her, på denne terrassen at noblessen sto i gamle dager for å følge med når skipene deres ankom lagunen fra fjerne østen, lastet med krydder, møbler og kunst.

lux72re115704

Vinterstid spiser man inne, og da nytes utsikten fra et vindusbord. Restauranten tilbyr en variert meny som spenner fra klassiske venezianske retter til smaker fra fjerne østen. Hotellet har også en mer uformell bistro med utvidet åpningstid, et godt alternativ å ha for barnefamilier og dem som vil kombinere et måltid med en operaforestilling. Vi kan også anbefale gjester ved Hotel Danielli å spise på søsterhotellet The Gritti Palace sin fantastiske restaurant. Les forøvrig om vårt besøk på The Gritti Palace her.

Hvem passer hotellet for 

Dette er et raust hotell. Det passer perfekt for dem som ønsker å bo på et av de klassiske palass hotellene, og som ønsker å omgi seg med de grandiose, historiske omgivelsene et slikt palass gir, men til en langt billigere pris en eksempelvis The Gritti Palace eller Hotel Cipriani, som ligger et par hakk høyere på luksus skalaen. Hotellet føles barnevennlig med sin avslappede atmosfære.

CruisetheGrandCanal

Highlights

Den atmosfæriske Bar Dandolo i inngangspartiet og takterrassens magiske utsikt i tillegg til de historiske kulissene gjør dette hotellet til et sted som gir deg mye for pengene.

Les mer og finn beste pris her på Hotel Danieli her.

Se våre øvrige anbefalte hotell i Venezia her.