Huset fra 1928 var i en årrekke innbyggerne i Københavns litt rimeligere alternativ når man skulle handle i et varehus. Varehusene Magasin og Illum holdt til på byens dyreste adresser men Daells Varehus hadde en litt mer beskjeden plassering nær Nørreport på Nørregade.

Skjermbilde 2017-06-15 kl. 18.07.17

Skjermbilde 2017-06-15 kl. 18.07.27

I 1999 gikk varehuset konkurs og i 2003 åpnet Hotel Skt Petri sine dører for første gang. I årene etter åpningen var hotellets bar Bar Rouge et ytterst populært vannhull men tidene endres og i de senere årene har hotellet mer blitt oppfattet som et hyggelig og komfortabelt hotell, men kanskje ikke lengre det mest moderne og trendy hotellet. Men nå frisker man opp hotellet, og det er de samme menneskene som har stått bak luksushotellet The Thief i Oslo, som nå jobber med Skt Petris nye stil. I tillegg til ny inredning har hotellet fått 20 nye rom, en nyinnredet bar, restauranten er omgjort og senere i sommer kommer også nye treningsfasiliteter. To av hotellets fordeler er den ekstremt sentrale beliggenheten med nærhet til «alt» i københavn sentrum – dog uten å bo i «hotellkvartalet» mellom Vesterbrogade og Istedgade).
Det er kjeden Nordic Choice som eier hotellet, og eieren Petter Stordalen er entusiastisk over å kunne presentere sitt nye hotell: «Jeg elsker Danmark – her har man lenge vært pioneer hva gjelder design her i Norden. men denne gangen er det vår tur å vise danskene hva nordmennene kan. Jeg bor jo i Norge, men hadde gjerne flyttet permanent inn på Skt Petri! Dersom du har lyst til å bo en eller flere netter på Skt Petri i sommer kan du bestille ditt rom i vår hotellseksjon.