Senaste nytt

Verdens første flyplassterminal for dyr

Redaksjonen

Medlem
Pet_Oasis_Lobby_2_The_ARK_at_JKF___AnthonyCollins.nyc_-e1487305533825-800x300-564x211.jpg

Når vi mennesker skal ut å fly er ofte shopping, noe godt å spise og ulike tilbud på flyplassen noe vi kan benytte oss av. For våre firbente venner ertilbudet langt dårligere. Men det har man gjort noe med på New Yorks JFK flyplass.

Mange dyr har gjennom årene opplevd grufulle ting når de skulle transporteres langt. Bur med dårlig plass, og ofte har man plassert dyret i et hjørne av cargoområdet med store maskiner og stressende, høye lyder tett på. Men nå åpner verdens første flyplassterminal for dyr på JFK i New York. Terminalen er et privat initiativ, og heter passende nok The ARK (arken) og her tilbys fasiliteter på dyrenes betingelser – både før og etter flyreisen. Foruten et trent personale er det alltid minst en dyrlege til stede slik at dyrene får best mulig oppfølging.

De fleste dyr er velkommen: hunder, katter, hester, fugler er de vanligste dyrene, men også mer eksotiske dyr har anledning til å sjekke inn.

The ARK skriver i en pressemelding at terminalen passer på sine gjester på en «kompetent og kjærlig måte» slik at dyrene føler seg trygge, og får en mer avslappet og god reiseoplevelse.


JAf5fFgqi-ujSbBZjbf3vYuh5157MyCSZ0W46NlyGMB7teX5Ya9BDw5xnDMx8BZKBKkjnKOoGmV4mxq0WoJezbA9-kiIZgXI3vpfnqYnTM2cm7tYdaz1r0X2Ozj_uXisrHmTilb2nR-MFJk7oM119mXS0rj7DUpLtJN4rLFjfyMo3pmSw-auHxj84VYsx7SFeWI7=s0-d-e1-ft



The ARK på JFK


Anlegget har kostet nesten 600 millioner kroner å bygge, og er på 16.500 m2. Den ligger ikke så langt fra en av landingsbanene i cargoområde D og er selvsagt døgnåpen. The ARK har fått et avansert system, hvor man kan tilpasse temperatur, lys og luftfuktighet til ulike typer dyr man har i de ulike seksjonene. Videre har man sørget for at transporttiden til eller fra et fly skal være så kort og behagelig som mulig. Så snart gjesten har sjekket inn blir han elle rhun sjekket før den mer tradisjonelle karantenen starter.


Y6byfFSzc5dz4t9sCgsyaAqUUif3w_lyPSiH6gjz2uSdhegu2Eu--Q68GmiOOO_eN2D-yCOoo4S0kkRBZhnujaUAIj-45PKCiA0NmWhjAB_dFQI9VAGqA7n4faXM89opi_xdgW7EkP66-Ksz38E7D87a7xIbcoTtxrGIGsU7diynNUdO=s0-d-e1-ft



The ARK på JFK


Anlegget er ikke helt ferdigstilt enda, men vil i løpet av kort være det. Det kommer også en egen avdeling ved navn Pet Oasis. Dette er et spa for husdyr hvor hunden eller katten blir tatt ekstra godt vare på. Man kan eksempelvis bestille pleie av pelsen eller en massasjebehandling. Et eget svømmebasseng er også på plass og det er anledning til å få sjekket dyrets tenner eller klør. Når anlegget er helt ferdig vil det også inneholde et laboratorium hvor man hurtig kan få svar på eksempelvis en blodprøve.

Les mer >>
 
Toppen