Då ska du absolut till den här Argentinska restaurangen: Buenos Aires Restaurant - Argentine Cuisine - New York CityOm man har 24 timmar i New York (jäkla SAS som lurar på en billiga resor...) och har siktet inställt på ett riktigt bra Steakhouse, vilket rekommenderar ni då? Det finns säkert många som håller hög nivå men om man är ute efter någon som är lite bättre än dom andra, någon som har koll?
Tyvärr är det en del av Lugers image. Jag kan inte förstå att man kan få en* när man medvetet är snorkig o otrevlig mot gästerna.Det är samma tips som jag fått från annat håll. Det negativa dom hade att säga var snorkig personal och att dom inte tog kortbetalning (annat än deras egna kort). Fast det där med snorkig personal kan nog lika gärna vara otur.
Har testat Strip house som jag anser världsklass. Har bokat Gallaghers nu 17 dec. ( ligger bra till då vi kommer sent till stan) rekar Striphouse varmt, har testat båda restaurangerna på Manhattan och anser dem likvärdiga.
Var på Atera i början av november och då hade de "bara" en 18-rättersmany. Bra mat om än lite experimentiell för oss. Tog det dyra vinpaketetet men blev lite besviken eftersom 7 av 10 viner var samma som det ordinarie paketet. Min fru dricker inte vin så hon ville ha vatten och cola light. Vatten gick bra att ordna men cola kunde de inte frambringa. Kul upplevelse men skulle inte gå dit igen. Bifogar en bild på vår första rätt - 3 blommor med dipp. Det var extremt viktigt att vi tog den röda blomman först blev vi tillsagda. Mycket smaklös, det var dippen som gjorde allt. Också en bild på en mycket konstig mix av kaviar och pistageglass. Smakade bra var för sig men tillsammans (?!?) Mycket trevligt dansk sommelier dock. Som vanligt i USA så hypar de europeiska viner så viner som vi normalt tycker är medel här blir "high class" där.Förra veckan så åt jag på Atera ** i New York. En intim atmosfär där man sitter vid en hästskoformad bardisk mot köket. Maten serveras framifrån och disken försvinner bakåt. Som på många ställen av den här typen så var det en fix och hemlig meny med 10-tal rätter där valfriheten ligger i vilken dryckesmeny man föredrar. Jag valde den billiga vin-menyn, men blev snabbt avundsjuk på den alkoholfria menyn som serverades bredvid mig. Det var bartending på hög nivå med flytande kväve, droppflaskor och specialredskap. Jag kunde till slut inte hålla mig och bad att få smaka deras "Nogroni", enbärssav, peruviansk kinin och sultananektar. Det var inte långt ifrån en riktig negroni.
Mat och dryck var utmärkt, men när man sitter på det här sättet så blir det nästan oundvikligt att ens fokus hamnar på medpassagerarna istället. Det visade sig (föga förvånande) att de sex personer i min närmaste omkrets alla var vana gastronauter, två hade varit på Fäviken i år och två på Franzén.