Siste Boeing B767 pensjoneres hos British Airways

En tråd i 'BusinessClass.no' startet av Redaksjonen, 30 November 2018.

 1. Redaksjonen

  Redaksjonen Medlem

  Country:
  Norge Norge
  [​IMG]
  Tidligere denne uken satte British Airways sin siste Boeing 767 på bakken. British Airways har hatt disse i sin flåte siden 1990, og har benyttet dem på langrutene og endel kortere ruter, slik som Kypros til London Heathrow som ble flyets aller siste regulære flygning.

  Siden British Airways satt sitt første Boeing 767 i trafikk i februar 1990, da på ruten mellom London og Paris, har hele 767-flåten gjennomført mer enn 425.000 flygninger. Flyet ble benyttet særlig mye på ruten mellom London og Frankfurt, men det ble også brukt på ruter til Abu Dhabi, Calgary og New York. Selv om flyet egentlig var ment for langturene, har det de siste årene blitt rekonfigurert og blitt benyttet på ruter til Hellas etc. og også på innenriksruter.

  Pensjoneringen er en konsekvens av British Airways sin fornyelse av flåten. For få dager siden fikk selskapet sin 30 Boeing 787, og sammenlignet med 767 bruker den 20 prosent mindre drivstoff. Senere i år skal British Airways også sette deres første Airbus A350 i trafikk.

  Men tilbake til den siste 767-flygningen, det var maskinen med registreringsnummer G-BZHA som ble pensjonert etter å ha fløyet i British Airways sin tjeneste siden 1998. Man regner med at flyet har fraktet omlag 4 millioner passasjerer og har gjennomført 23.000 flygninger.

  Les mer >>
   

Del denne siden

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×