Senaste nytt

Norwegian lanserer 10 nye oversjøiske ruter

Redaksjonen

Medlem
NBE-NSB-737-8-MAX-Erik-Bye-Poster-3d-REV-A-9-20161205-145214493-564x211.jpg

Norwegian skal lansere 10 nye transatlantiske ruter mellom USAs østkyst og Irland, Nord-Irland og Skottland. Rutene skal betjenes av den nye flytypen Boeing 737 MAX.

Med dagens rutelansering, tilbyr Norwegian totalt 48 ruter mellom Europa og USA. Rutelanseringen kommer etter at EU-selskapet Norwegian Air International fikk de nødvendige tillatelser fra amerikanske myndigheter.

– Vi er veldig godt fornøyd med å lansere ti nye transatlantiske ruter. Våre nye direkteruter vil bidra til at titusenvis av reisende kan fly billig og komfortabelt mellom kontinentene. Norwegians nye ruter er ikke bare godt nytt for de reisende, men også for lokal verdiskaping i USA, Irland, Nord-Irland og Skottland gjennom økt turisme og flere arbeidsplasser, uttaler konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian. Rutene som lanseres i dag vil gå fra Providence i nærheten av Boston, Stewart nord for New York og Bradley i delstaten Connecticut til Belfast i Nord-Irland, Edinburgh i Skottland og Dublin, Cork og Shannon i Irland.

Norwegian har en bestilling på 100 Boeing 737 MAX. Den første 737 MAX-en blir levert på forsommeren. Norwegian er lanseringskunde for denne flytypen i Europa. MAX-en har flere seter og lengre rekkevidde enn sammenliknbare flytyper, noe som muliggjør rimelige interkontinentale ruter mellom mindre flyplasser.

De nye transatlantiske rutene er et supplement til dagens internasjonale tilbud. Selskapets satsning med Boeing 787 Dreamliner til større flyplasser, som JFK i New York og Logan International i Boston, fortsetter i tiden fremover.

Les mer >>
 
Toppen