Senaste nytt

Lufthansa med wifi på kortere flygninger

Redaksjonen

Medlem
csm_101022_01_0460k-2_6a67d71426-800x300-1-564x211.jpg

Passasjerer som flyr kortdistanse med Lufthansa og Austrian Airlines vil om kort kunne være online i lufta.

Internett ombord på fly er på ingen måte nytt, se bare på Norwegian som har tilbudt dette i flere år – også på sine kortere flygninger. En rekke selskap tilbyr wifi ombord på sine langflygninger. Vi i BusinessClass redaksjonen hadde vår første erfaring med dette ombord på en SAS-flyvning mellom København og Tokyo for over 10 år siden. Det fungerte, men hastigheten var lite å skryte av. I løpet av de siste årene har også nettvanene endret seg og behovet for wifi med nok kapasitet er svært viktig i en tid hvor folk benytter ulike strømmingstjenester etc.

Etter at Lufthansa fikk tommelen opp for å tilby wifi ombord av European Aviation Safety Agency i fjor sommer, har selskapet startet med testing av dette på utvalgte ruter operert av både Lufthansa og Austrian Airlines.

Lufthansa er nå i gang med arbeidet med å utstyre sine Airbus A320-fly med wifi, og dette arbeidet ventes ferdigstilt i midten av neste år. Austrians 31 fly som skal utstyres med samme teknologi ventes å være ferdig før utgangen av april i år.


Lanseringen av det nye tilbudet ventes å være i løpet av første kvartal i år, og passasjerne vil vil kunne velge med 3 ulike tilbud – FlyNet Message med en pris på 3 euro, som kun gir tilgang til nedlasting av mail. Med FlyNet Surf som koster 7 euro, har man flere surfemuligheter, og så er det «topp produktet» FlyNet Stream som koster 12 euro som gjør det mulig å benytte strømmetjenester i lufta.

Les mer >>
 
Toppen