Thornado
Medlem
...antar att du inte är så förtjust i bubbel då. Vad dricker doktorn när hen är ute och flyger? Rigni? Rotwein? Ramlösa?
Som alla civiliserade doktorer så dricker han såklart te.
Jo, det är som natt och dag, går inte att jämföra alls tyvärr. Inte för min del. Kanske ska styra upp en BC.provning. Champagne vs Sekt...
Jag har ofta fascinerats över det där och förstår inte riktigt varför det inte går att göra ett (minst) lika bra bubblande vin någon annanstans än i regionen Champagne. Teknik och kunskap borde ju kunna exporteras och appliceras på andra ställen, och jag har svårt att tänka mig att det inte går att odla druvor med liknande egenskaper i närliggande regioner eller är klimat och andra naturegenskaper där extra bra?
(Då jag inte dricker champagne själv så har jag absolut ingen koll och ifrågasätter inte att vinkännare kan känna skillnad, utan funderar bara hur det kan komma sig att det anses vara en så uppenbar kvalitetsskillnad mellan regionerna. Detta är dock en diskussion som nog blir alltför mycket OT att fortsätta i den här tråden.)