Blev att öppna Moeten 2002 och Bollinger LGA 2008an igår. Sjukt nöjd med båda. Vi drack ur båda flaskorna under flera timmar, och kände hur de gick in i nya stadier med mer tid, och högre temperatur.Visa bifogad bild 90918 Gjorde en liten handling igår och kom över ett par lite äldre flaskor till vad som verkade inte vara ett alltför högt pris. Nån som testat någon av dessa och har input:
Pol Roger Brut Reserve 1990
Pol Roger Rose 1990
Drappier blanc de blanc grand cru 1995
Veuve Cliquot 1990
Moet 2002
Sen blev det en Bollinger LGA 2008 och en 100% PM från nån grower / producer och två flaskor rött.
Moeten hade jag inte superhöga förväntningar på men blev överraskad! Otroligt rik och nötig, och mot slutet så både doftade den och smakade den starkt av smörad raskens. Alltså ultrabrödig! Inte den högsta syran men gav sken av att vara åt det mogna hållet. Bubblorna avtog hyfsat snabbt men det är sånt som händer med äldre viner!
Bollingern var nästan motsatt i profil, blek nästan proseccoliknande i färgen, superhög syra i början, men man kände direkt att detta är nåt helt annat, komplexiteten, både röda och gröna äpplen, mandel, och jäst och slutligen bröd. Trodde den skulle kännas betydligt mer sluten. Är otroligt glad att vi kunde prova dessa sida vid sida för att jag tror att deras motsatser framhävde deras olika egenskaper.