Senaste nytt

Belmond Villa San Michele – Rustikk luksus i høyden over Firenze

Redaksjonen

Medlem
ovil_1366x650_exterior23-564x211.jpg

BusinessClass rating: 9

Nyt old school personlig service i et renessanse kloster fra 1500-tallet med fantastiske hager og fasade tegnet av Michelangelo. En kulisse der det er umulig å ikke senke skuldrene.

Belmond Villa San Michele ble bygget som kloster for Franciskaner munkene på 1500 tallet. Den mektige Danzati familien fra Firenze donerte landområder og finansierte utbyggingen av klosteret. De neste 300 år ble villaen både ødelagt av kriger og gjenoppbygd av rike eiere. I 1982 ble den kjøpt opp av Belmond kjeden og er i dag et av Firenzes dyreste luksushoteller.

10/10 Beliggenhet: Hotellet har en spesiell beliggenhet til luksushotell å være. Det ligger i kommunen Fiesole, i åssiden over Firenze by, ca 20 minutters kjøretur fra sentrum. Alle er kanskje ikke like begeistret for dette, til gjengjeld velsignes man med en utrolig vakker utsikt. En som tar helt pusten fra deg. Hotellet, de frodige hagene rundt, til og med bassengområdet har panorama utsikt over Firenze og de rolige sypresskledde åssidene rundt. Hotellet tilbyr shuttle til og fra sentrum flere ganger daglig.

VillaSanMichele_garden.jpg


9/10 Interiør & Eksteriør: Hotellet er bygget i renessansestil og består av en langstrakt hovedbygning samt hageleiligheter. Hotellet har valgt en stil som er gjennomført fremfor prangende luksus. Originale kunstverk, antikviteter og freskomalerier. Flere rom på forskjellig trappenivå der man kan gå på oppdagelsesferd rett innenfor lobbyen gir følelsen av å være i et privat herskapshus. Hagene er velstelte, nyt en Bellini her med den samme befriende utsikten. Bassenget er oppvarmet til 30 grader.

VillaSanMichele_pool.jpg


8/10 Rommene: Rommene i hovedbygningen er rustikke og autentiske med takbjelker, særegne antikviteter, gammelt glass i vinduene og mange av dem med spektakulær utsikt over Firenze. De luksuriøse sengeteppene og de komfortable baderommene ville nok gjort datidens munker misunnelige. Hageleilighetene er ikke fullt så historisk møblert som de gamle munkerommene, men har til gjengjeld egen hageparsell med utsikt og romslige luksusbad. Spesielt anbefalt er kanskje Michelangelo suiten, som var klosterets bibliotek, samt på et tidspunkt selveste Napoleon Bonapartes hovedkvarter i Firenze.

VillaSanMichele_room.jpg


9/10 Service: Villa San Michele tilbyr vennlig «old school» service, typisk for Belmond hotellene. Man blir gjerne tiltalt med navn, møtt med vennlighet og pledd blir lagt over skuldrene før man rekker å spørre, om det er kjølig på terrassen.

VillaSanMichele_nighttime_view.jpg


8/10 Restaurant / bar: I restauranten «La Loggia» kan man stort sett sitte ute på den langstrakte overbygde terrassen med utsikt over Firenze og chianti landskapet rundt. Den perfekte setting for et romantisk måltid i solnedgangen. Maten er ordentlig og samvittighetsfullt tilberedt. Levende pianomusikk og magisk utsikt bidrar til en minneverdig kveld. Ønsker man et mer uformelt måltid kan baren ved bassenget tilby enkle grillretter og pizza fra vedovn. Frokosten er av høy klasse. Røkelaks, kaviar og Champagne er mulig å bestille for dem som vil unne seg noe ekstra.

VillaSanMichele_restaurant.jpg


8/10 Value for money: Dette er et av Firenzes dyreste hoteller. Romprisen inkluderer frokost, wi-fi og shuttle til / fra Firenze. Endel rimeligere å bo i lavsesongen, før hotellet stenger sent i november og rett etter åpning i mars / april. Finn garantert best pris på hotellet her.

Villa San Michele passer for dem som ønsker en rolig setting men med Firenzes kulturliv og utflukter på den italienske landsbygda lett tilgjengelig. Hotellet er barnevennlig, med en liten eksklusiv miniklubb der det tilbys for eksempel pizzabaking. Det tilbys rolige aktiviteter som passer hotellets fredelige image. Er du av dem som verdsetter flotte omgivelser, nedtonet luksus og personlig service, les gjerne våre anmeldelser av Belmond hotellene Hotel Splendido i Portofino og La Residencia i Deja på Mallorca.

Se flere bilder og finn garantert beste pris på Belmond Villa San Michele her.

Les mer >>
 
Toppen