Denne uken introduserer SAS sitt nye amenity kit (toalettvesker) som deles ut til dem som reiser på business class. Vi har fått tilsendt et eksemplar som vi har sett nærmere på.

De nye toalettveskene kommer i 3 ulike farger, men innholdet er likt. Vi fikk tilsendt et blått, og det finnes også i en beige og sort variant. Vesken er fra Filippa K, og hadde det ikke vært for forseglingen er det ingen andre ytre tegn til at dette har med SAS å gjøre. Vesken har glidelås og er litt polstret, så man har jo muligheten til å legge ting inn senere som bør beskyttes mot støt.

IMG_9748

IMG_9752

I vesken finnes en liten folder med informasjon om de svenske leverandørene; Filippa K, Verso, Swedish stockings, The Humble Co. og Swedsafe. Gjennomgangstemaet er bærekraftighet. Samtlige produsenter trekkes frem med sin bærekraftige produksjon av ørepropper, tannbørste, sokker, hudpleieprodukter og tannpasta.

IMG_9753

Det mest tydelige tegnet til bærekraftig er tannbørsten fra The Humble Co. som er laget av maisstivelse og virker ordentlig solid. Medfølgende tannpasta på 10ML er fra samme selskap og smaker mint og har fluor i seg.

IMG_9760

Fra Stockholm-baserte Verso er det en 10 ML tube med fuktighetskrem og en 3 ML lipbalm som begge er kjekke å benytte på lange turer hvor den tørre luften i flykabinen gjør at huden tørker ut.

IMG_9761

Fra Swedish stockings finner vi et par gråsorte sokker som er komfortable. Swedish stockings er et 6 år gammel selskap som så seg lei av nylonstrømper og tights hadde så kort levetid og det ble kastet flere millioner par årlig.

IMG_9756

I tillegg til å ha designet toalettvesken, kommer også øyemasken fra Filippa K. Den er nær sagt lystett – i hvert fall ombord i et fly. Vi har testet en natt med den og sett mot en skyfri himmel med sol, og det er ikke mye lys som slipper gjennom. Den virker mer forseggjort en utgående produkt. Ikke gnager den noe sted heller.

Det at SAS selv ikke sagt sitt eget merkevare på flere av produktene, eller selve vesken har vel sammenheng med produktfremming for leverandørene.

Uansett, dette er et fint steg fremover fra foregående veske synes vi.

IMG_9745