Det er lite som topper det å oppleve en storslagen soloppgang eller solnedgang. Vi har plukket en håndfull destinasjoner hvor overgangen mellom dag og natt er ekstra flott. 

En vakker solnedgang er trollbindende å se på. Men noen steder er den visuelt ekstraordinær. Under har vi samlet noen destinasjoner som i seg selv er vel verdt et besøk. Og ikke minst noen av de aller beste hotellene i området.

Santorini, Hellas

Santorini_sunset

Santorini er og blir magisk. Vulkanøya i Sør Egeerhavet, som er en del av øygruppen Kykladene, er ikonisk med sin bebyggelse som nærmest klorer seg fast i de bratte fjellsidene. Utsikten er formidabel – og det samme er solnedgangen. Det å oppleve solen forsvinne i horisonten mens de hvite bygningene farges i rosa, orange og rødt er magisk

Ta en titt på våre beste hoteller på Santorini her.

Grand Canyon, USA

Grand Canyon sunset

Nasjonalparken Grand Canyon er fantastisk med sine daler, platåer, og elver som strekker seg over et område på nesten 5.000 km2. Coloradoelven har gjennom årene skapt det unike terrenget. Stedet står for øvrig på UNESCOs verdensarvliste, og definitivt verdt et besøk med eller uten innlagt solnedgangsopplevelse.

Ta en titt på våre beste hoteller i nærheten av Grand Canyon her.

Madeira, Portugal

Madeira sunset

Den frodige øya Madeira, i Atlanterhavet – et stykke nord for Kanariøyene byr på et behagelig klima året gjennom. Vulkanøya byr på storslagen og dramatisk natur. Det er bratt og det finnes en rekke hoteller og utsiktspunkter som er velegnet for å oppleve at solen siger ned i havet. Her er noen av våre beste hoteller på den flotte øya.

Uluru, Australia

Ayers Rock sunset

I nasjonalparken Uluru-Kata Tjuta befinner det karakteristiske fjellet seg. Hit valfarter tusenvis av mennesker årlig for å bestige eller se på Uluru som er Aboriginerenes navn på fjellet som også er kjent som Ayers Rock. Den enorme sandsteinen er kjent for å skifte farge gjennom dagen ettersom solen flytter seg, men ved solnedgang -og oppgang får den en er rødlig glødende farge.

Ta en titt på våre beste hoteller i nærheten av Ayers Rock.

Masai Mara, Kenya

Masai Mara sunset

Nasjonalparken Masai Mara i Kenya kan by på mang en flott opplevelse. Spennende dyr og bo-opplevelser ulikt noe annet du har sett før. Ta en titt på våre favoritt Safari-lodger som er et fantastisk utgangspunkt å oppleve solnedgangen og bivåne dyrene som våkner til liv før nattens jakt.

Lofoten, Norge

Lofoten_sunset

Lofoten er et fantastisk utgangspunkt for de store naturopplevelsene. Her er naturen vill og genuin. Og man kan oppleve fantastiske solnedganger i uberørt natur.

Ta en titt på våre favoritthoteller i Lofoten.

Angkor Wat, Kambodsja

Angkor wat_sunset

Det buddhistiske tempelet i ruinbyen Angkor tiltrekker seg mange besøkende årlig. Stedet er rett nord for byen Siem Reapi Kambodsja. Solnedgangene som kan oppleves her er magiske.

Ta en titt på våre hotellanbefalinger i nærheten av Angkor Wat.

Borobudur, Java, Indonesia

barobudur_sunset

 

På den indonesiske øya, Java, finnes et majestetisk tempel som har likhetstrekk med Angkor Wat. Dette buddhistiske klosteranlegget er det største i verden. Og solnedgangen er ofte svært flott her også.

Ta en titt på våre beste hoteller i området.