First Class har lenge vært ansett som den mest eksklusive måten å reise i følge de fleste, men nå dukker det opp konkurranse fra privatjetoperatører. 

Selv om det fortsatt er svært kostbart å chratre en privatjet, så er det kanskje ikke så ille som man tror. Stadig fler velger å reise på denne måten.

I denne artikkelen titter vi litt på ulikhetene mellom de to tilbudene.

Den berømte First Class kabinen

Etihad First Class

Etihad First Class

Når de fleste tenker på luksuriøse flyreiser, er normalt First Class kabinene det man ser for seg. Privatliv, femstjerners service og gourmetmat er det som en slik reise forbindes med.

En rekke flyselskaper har egne innsjekkingsområder på flyplassen, luksuriøse lounger og mulighet til å komme ombord som en av de siste passasjerne og ikke minst komme av som en av de første. Og dermed spare verdifull tid.

Men ting synes å være i endring med å chatre privatjet.

Er privatjet bedre?

Delta Private Jets

Delta Private Jets

 

 

En av de største fordelene med privatjet er fleksibiliteten og at du også kan planlegge og tilpasse ruten etter eget behov. Dette betyr at man slipper unna tidkrevende og kanskje masete mellomlandinger. I tillegg er privatjetene rommelige og mer sofistikerte enn flere av First Class kabinene, og du har også mulighet til spesialtilpasset catering, selv om dette også stadig blir bedre i First Class. Men den økte komforten har naturligvis en pris som er relativt høy

Tomme flygninger

 

Private Jet Luxury Air Charter Service

Private Jet Luxury Air Charter Service

 

Tomme flygninger (empty leg) oppstår når et fly har blitt chartret for en enkeltreise og må fly tilbake tomt. Ofta da uten betalende passasjerer ombord. Disse flygningene kan ikke tilpasses da både avgang og destinasjonsflyplassene allerede er bestemt, men titter du i de rette kanalene, kan det hende at ditt eget behov for transport matcher med en empty leg flight. Slike selges ofte til en svært hyggelig pris.

FirstClass vs privatjet  

Emirates First Class private suites on B777
Emirates First Class private suites ombord en Boeing B777.
Neste gang du booker en First Class billett kan det være vel verdt å sjekke hva de private charterforetagende har å tilby.