Oppdag de mindre kjente stedene i Sverige denne sommeren. Denne gangen titter vi på et utvalg reisemål i Sør-Sverige. 

Besøk en svensk vingård – Ästad Vingård

Sverige ble godkjent som et vinproduserende land i 1999, og det finnes flere vingårder rundt om i landet. Ästad Vingård, som er en av landets største vingårder befinner seg i hjertet av Halland. Her kan du delta på vinguiding – inkludert smaking. Det finnes også et hotell med spa på stedet. Dette er med andre midt i blinken for vinentusiasten.

jerker_andersson-vineyard-6548-2480x1620

Foto: Jerker Andersson

En bit av Kina i Skåne – Yangtorp

Dette 12.000 kvm store qigong-tempelet ligger landlig til i Sydøstre Skåne. Med sin kinesiske arkitektur og hage fylt av buddhistiske statuer tar deg tilbake til Kina. Dette er stedet for dem som ønsker å lære seg mer om den åndelige treningsmetoden Qigong, eller kanskje bare tilbringe tid på stedets spa eller bare slappe av og nyte den velpleide hagen.

yangtorp-qigong-swiatynia-w-szwecji-brama-wejsciowa-do-budynku

Foto: Yangtorp

Nordeuropas største edelskog – Söderåsens Nationalpark

Söderåsens nasjonalpark ligger øst for Helsingborg. Med sin vakre natur med bølgende daler og frodige trær og busker, ispedd vannfall og en rekke utsiktspunkter, er dette et sted vel verdt et besøk i Skåne.

soderasen-nationalpark-kopparhatten-soluppgang

Foto: Johnér / Matton Collection

Engelskinspirert slott – Tjolöholms Slott

Dette mektige slottet befinner seg rett sør for Göteborg, på en vidstrakt halvøy. Slottet er oppført i engelskinspirert tudorstil og stod ferdig i 1904. Den vakre slottshagen er perfekt for rolige spaserturer. Det tilbys omvisninger i slottet og det finnes restauranter og caféer med fokus på kortreiste råvarer. Man kan selvsagt også overnatte her.

170808-WR_Tjoloholm-Augusti-2399

Foto: Will Rose

Et av Europas best bevarte trebygninger – Eksjö

Eksjö oppstod som by på 1400-tallet, og klarte seg gjennom «rivingsbølgen» i Sverige som startet i etterkant av annen verdenskrig. Ta en vandring i Eksjös idylliske bykjerne. Her finnes over 50 kulturminnesmerkete trebygninger, hyggelige caféer, restauranter og småbutiker.

sm-13-1663-foto-g-assner-db6580ec9b196307158a9b3df07d3715-1205x800

Foto: Göran Assner

Har vi glemt noe på vår liste? Fortell om det i kommentarfeltet.