Qatar Airways har blitt populært å diskutere i BusinessClass forum takket være medlemsskapet i oneworld Alliansen og den repterende 2-for-1 kampanjen i akkurat Business Class. Flyselskapet flyr til Stockholm, Oslo og København med nye Boeing 787 Dreamliner som mange er svært begeistret for.

Idag har BusinessClass hele 180 forumdiskussjoner om flyselskapet og vi ser en trend at interessen øker så vi har nylig lansert et eget Qatar Airways forum. Vi stilte fem spørsmål til Christian Deresjö som er Skandinavisk sjef for Qatar Airways:

BusinessClass.se ser at interessen for Qatar Airways har økt de siste 24 månedene når vi ser på aktiviteten i våre forum med reisebekrivelser og bookinger. Folk er dessuten veldig fornøyd generelt sett. Hvordan ser dere på dette?

Christian: Vi er naturligvis svært stolte og glade for at det finnes en så stor interesse for Qatar Airways blant Businessclass medlemmer. Vi strever alltid etter å til by våre passasjerer vår 5-stjerners service, både på bakken og i lufta. Vår flåte er i dag en av verdens mest moderne og vi føler oss priviligerte da våre passasjerer verdsetter dette.

Hvordan har medlemsskapet i oneworld påvirket salget og interessen mot Skandinaviske forretningsreisende?

Christian: Sedan vi vi ble med i oneworld 2013 kan vi tilby våre forretningsreisende et enda større nettverk med nesten 1000 destinasjoner i 150 land over hele verden. Dessuten øker vi våre codeshare partnerskap med andre oneworld selskap hele tiden. Privilege Club kunder kan nyte spesielle fordeler som eksempelvis å samle eog benytte miles hos andre oneworld flyselskap. medlemmer med høyere status kan også få adgang til over 600 Premium flyplasslounger.

Opplever dere en fordel av å kun benytte nye flytyper til Skaninavia når dere konkurrere om de forretningsreisende? 

Christian: Snittalderen på Qatar Airways flåte er idag ca 5 år, og nye fly leveres fortløpende. Akkurat nå fremfor alt A350, hvor vi launch carrier, Boeing 787 Dreamliner og superjumboen A380. Jeg er selv svært fornøyd med vår Dreamliner som trafikkerer Arlanda 10 ganger i uken ettersom den gir en flyopplevelse utover det vanlige, både i Business og Economy Class.

Qatar Airways kampanjer for BusinessClass 2-for-1 er noe som mange ser på BusinessClass.no. Samtidig spør mange seg hvordan dere har mulighet til å tilby priser som dette. Påvirker ikke det salget til forretningsreiser til mer normale priser? 

Vi er fornøyd med å iblant kunne tilby våre kunder hyggelige 2-for-1 kampanjer i Business Class for å prøve vår 5-stjerners service. Framfor alt da det er feriereisende som reiser med en venn eller familie og som virkelig vil ha en opplevelse utover det vanlige. Business Classen kombinerer komfort, plass, teknologi og service i verdensklasse. Den har dessuten fått utmerkelsen “Verdens beste Business Class” to år i rad, både 2013 og 2014. Til forskjell fra feriereisende har tjenestereisende andre behov når det gjelder booking, ombooking og avbooking av billetter.

Qatar Airways Skandinavienchef Christian Deresjö

Fortell mer om Privilege Club og hvor populært programmet er i Skandinavia. Planlegger dere aktiviteter for deres medlemmer i Skandinavia?

Privilege Club er vår måte å si takk for at du reiser med Qatar Airways. Vi har fyre statusnivåer, Burgundy, Silver, Gold og Platinum og alle har sine fordeler.

I Skandinavia ser vi en økt interesse for Privilege Club, vi har et stort antall som er Gold eller Platinum medlemmer. Vi gjør mange aktiviteter for våre medlemmer som eksempelvis vår Globetrotter kampanje, ekslusive rabatter. Hver måned har vi ”Easy Deals” hvor vi tilbyr reiser til nye destinasjoner som koster mindre Qmiles enn vanlig. Så har vi også Bonus Qmiles kampanjer, hvor fokus ligger blant annat på å hjelpe medlemmene slik at de kan stige i statusnivå.

Det som er så spesielt med Privilege Club:
– Vi har Qcredits for Gold og Platinum som man kan benytte til eksempelvis oppgraderinger eller betale ekstra bagasje.
– Gold og Platinum får 5% rabatt, når de bestiller sine award billletter online
– Silvermedlemmer har tilgang til loungene og våre Gold/Platinummedlemmer kan dessuten bringe med seg en gjest respektive to gjester på Hamad International Airport i Doha.
– Utover dette har vi loungepass till gjester: Som Silver/Gold/Platinummedlem kan man gi loungpass til en, fire respektive fem gjester som kan følge med inn i loungen.

BusinessClass takker for intervjuet og ønsker alle lesere velkommen til vårt nye Qatar Airways forum