Fra og med 26. mars 2017 blir Ethiopian Airlines det første afrikanske flyselskapet som skal frakte passasjerer mellom Norge og det afrikanske kontinentet.

Ruten mellom Oslo lufthavn og den etiopiske hovedstaden Addis Ababa vil bli operert fem ganger i uken med en 787-8 Dreamliner.

– Vi er stolte av at Afrikas største flyselskap starter opp fem ganger i uken mellom Oslo lufthavn og Addis Ababa Bole International Airport (ADD). Vi er også veldig fornøyde med at investeringene som er gjort med å utvikle nye Oslo lufthavn nå gir oss synlige resultater, sier lufthavndirektør i Avinor Oslo lufthavn, Øyvind Hasaas.

– Nå har Norge fått en rute til den flyplassen i Afrika med best videreforbindelser til andre afrikanske byer og land. Det gir store muligheter både for norske turister og for norsk næringsliv og flyfrakt, sier Hasaas og utdyper:

– Nordmenn reiser mest i verden per innbygger og det betyr selvfølgelig mye for Ethiopian. For nordmenn som vil oppleve det afrikanske kontinentet betyr etableringen av denne ruten at man kommer seg til et sentralt punkt i Afrika raskere og bedre enn noen gang.

Den norske ambassaden i Addis Ababa har bidratt i prosessen og de mener etableringen av denne ruten vil styrke det allerede gode forholdet mellom Etiopia og Norge, heter det i en pressemelding fra Avinor.

Ettersom Ethiopian Airlines er Star Alliance-medlem vil forbindelsene på Oslo lufthavn være gode for reisende fra hele Norge.

– Det er viktig for Norge at det finnes en hovedflyplass med gode direkteruter ut i verden. Reiser man med et Star Alliance-selskap vil videreforbindelsen med Ethiopian være gode. Det gjør ruten attraktiv for folk over hele landet, i tillegg til de som bor på Østlandet, avslutter Hasaas.

Flyet fra Addis Ababa vil ankomme Oslo 07.20 hver dag med unntak av tirsdager og torsdager og ha avgangstid klokken 17.50.