Neste mottar KLM sin første Boeing B787-10, og her er de første bildene av det som blir deres nye businessclassprodukt ombord. 

KLM har bestilt i alt åtte slike fly, og det første flyet skal overleveres i juni neste år. Og dermed blir KLM det første europeiske flyselskapet som setter denne Dreamliner-versjonen i trafikk.

Det er den japanske flyinnredningsprodusenten, Jamco, som har utformet det nye setet som har fått navnet «Venture». Setet har lavere vekt enn tidligere modeller, og bidrar i så måte til å redusere drivstofforbruket og dermed kostnadene for flyselskapet.

KLM-Venture-seat-2-e1523545323159-916x515

 

Setene skal monteres i en fiskebenskonfigurasjon som utnytter plassen i kabinen på best mulig måte. Samtlige passasjerer får nå direkte adkomst til midtgangene.

I tillegg til «skillevegger» mellom setene og godt med privatliv takket være skallet som omslutter setet, har KLM i tillegg valgt å installere en «do not disturb-knapp» man kan aktivere, Setet blir naturligvis helt flatt når det legges ned, og det er godt med oppbevaringsplass for personlige ting. Underholdningen får man på den 18,5 tommers store skjermen.

Hver eneste B787-10 vil ha 38 slike World Business Class seter ombord.

 

KLM-Venture-seat-1-e1523545388104

Setene som KLM benytter er spesielt tilpasset ved at den nederlandske industridesigneren Hella Jongerius har fått lov til å tilpasse enkelte detaljer.