British Airways skal nå servere engelsk musserende vin fra prisbelønte Hattingley Valley ombord på utvalgte flygninger fra 1.juli.

British Airways egne vineksperter har samarbeidet med vinprodusenter fra Hattingley Valley for å skape en Blanc de Noir 2015 som vil være utelukkende tilgjengelig for passasjerer som reise spå første klasse fra i sommer.

Vinen er en blanding med pinot noir som en dominerende druesort. Druene er høstet for hånd og har blitt presset på Hattingley Valley vingård i Hampshire.

Kelly Stevenson, British Airways vin- og drikkevareforvalter, sier: «Det er ingen bedre eller mer britisk måte å feire vår hundreårsfest på enn en engelsk musserende vin. Vi likte å jobbe med Hattingley Valley for å skape noe spesielt for våre førsteklasses reisende, og det blir første gang vi serverer en engelsk glitrende Blanc de Noir ombord. Denne blandingen utmerker seg i høye høyder og med notater av røde epler og lysrøde frukter kommer til seg selv. »

Denne vinen blir bare servert til førsteklasses reisende og i Concorde Room på Terminal 5 i Heathrow fra 1. juli.

Emma Rice, Hattingley Valleys første vinnermaker og årets Vinprodusent 2014 og 2016 sier: «Engelsk musserende vin er nå ekstremt populær over hele verden, så vi er stolte av å ha samarbeidet med British Airways for å lage en eksepsjonell vin som kan nytes på bakken og i luften i nettverket. »

Familiedrevne Hattingley Valley som ble grunnlagt for bare 11 år siden har spesialisert på å lage musserende viner med klare og rike smaker. Et kjennemerk av sin stil når man produserer vin, tar en liten del av hvert års vin og gjærer det på eikefat, og skaper prisbelønte viner som Classic Reserve, Rose og Blanc de Blancs.

britishairways_21686619743792