Passasjerer i First Class kan i en begrenset periode glede seg over å kunne traktere ganen sin med utvalgte, vellagrede viner fra Burgund som allerede har fått 15 år på ryggen.  

I år er det fire viner som er hentet fra Emirates Vintage Collection, Château Cheval Blanc 2004, Château Haut Brion 2004, Château Mouton Rothschild 2001 og Château Margaux 1998, som reisende i First Class hos Emirastes kan nyte, i hvert fall så langt lageret rekker.

Siden 2006 har Emirates kjøpt opp viner for langtidslagring, mange av dem har blitt handlet som «en Primeur», det vil si at de fortsatt lagres på fat.

Takket være denne unike oppkjøpsmetoden har flyselskapet lykkes med å opprettholde gode relasjoner med verdens mest prestisjefylte vingårder, og dermed får de også tilgang til noen av de mest eksklusive vinene som produseres.

  • – Vi kontaktet vinprodusentene, og valgte ut disse årgangene, og lagret dem i opp til 15 år i Burgund før vi bestemte at de var klare for servering, sier Joost Heymeijer, operativ chef for Inflight Catering hos Emirates. Vi har anstrengt oss for å presentere vinene fra Emirates Vintage Collection på best mulig måte. Vi brukte mye tid på å utdanne vårt kabinpersonale, lage nye glass som sørger for at aromaene kommer best frem, og ikke minst en meny som passer perfekt til disse vinene, sier han videre. Han legger til at deres mål er at opplevelsen i lufta skal være like god som den vil være på en god restaurant på bakken.
  • Emirates Vintage Collection ble i forrige uke lansert på en spesiell flygning til Paris med Château Cheval Blanc 2004 ombord. På flygningen ga Arnaud de Laforcade, kommersiell direktør på vingården passasjerene en overraskende vinsmaking og kurs ombord i selskapets A380 Onboard Lounge.

 

Spesielle retter har også blitt laget for å passe best mulig med de ulike vinene. Disse vil også være regionalt inspirerte. Eksempelvis, på flygninger til og fra Dublin, serveres Château Cheval Blanc 2004 til indrefilet fra okse. Og det er fra dyr som har beitet fritt. Denne serveres med gratinerte poteter à la dauphinoise, fløte og spinat, gulrøtter og en juice laget av sjalottløk. Samme vin vil også serveres til viltkjøtt som serveres med timjanjuice, blansjert kålrabbi, gulrøtter og brokkoli ombord på flygninger til Genève.

De fire vinene skal rullere gjennom året på ulike ruter til Europa, Amerika, Asia og Australia.

I fjor kjøpte for øvrig Emirates inn vin og Champagne for svimlende 451 millioner norske kroner.

Flere viner vil legges til i Emirates Vintage Collection de neste årene når de har oppnådd sin storhetstid. Emirates sin vinkjeller har for øyeblikket plass for 4,7 millioner flasker vin, og enkelte av disse skal ikke åpnes før i år 2027.