Emirates feiret i forrige uke leveransen av sin Airbus A380 nummer 100.

  • – Dette er et enormt øyeblikk for Emirates, Airbus og for mange av våre partnere involvert i A380-programmet. Det er ingen tvil om at A380 har hatt positiv effekt på luftfartøyproduksjon og den utvidede luftfartsindustrien. Programmet har dannet grunnlag for hundretusenvis av jobber og stimulerer innovasjon og produktutvikling i mange relaterte sektorer, som bakkehåndtering, catering, flyplassfasiliteter og kabinprodukter for å nevne noen,uttaler Emirates i en pressmelding.

Et annet viktig poeng er at A380 har løftet ombordopplevelsen for våre kunder til et nytt nivå. Flymodellen er i seg selv et kunststykke i ingeniørskap. Det er verdens største kommersielle passasjer-jet, men likevel stillegående og effektivt. I Emirates har vi benyttet modellen til å redefinere tankegangen rundt våre tjenester og opplevelser ombord. Vår flybesetning elsker å fly den, og våre kunder elsker å fly med den,står det å lese.

Emirates’ A380 nummer 100 er drevet av Rolls-Royce-motorer, og konfigurert i tre kabiner. First Class inneholder 14 private suiter, Business Class 76 seter og Economy består av 426 setet. Flyet inneholder også den nyoppussede Onboard Loungen. Flyet vill bli utstilt under Dubai Air Show senere i år, og vil etter det tas i kommersiell bruk. Da Emirates introduserte sitt første A380 i 2008 ble en ny standard for ombordopplevelser satt på grunn av innovasjoner som Onboard Lounge, Shower Spa, gratis Wi-Fi og avansert underholdningssystem ombord i alle kabiner, for å nevne noen.