Emirates gjør seg klare til å lansere verdens første biometriske flyplassopplevelse som vil tilby deres kunder en mer behagelig og absolutt sømløs reise gjennom flyselskapets hub på Dubai International Airport.

Ved å bruke nyskapende biometrisk teknologi – en blanding av ansiktsgjenkjenning og iris-skanning – kan Emirates passasjerer snart sjekke inn på flyet, gå igjennom passkontroll, gå inn på Emirates Lounge og gå om bord på flyet. Kun ved rusle gjennom flyplassen.

Det siste innen biometrisk utstyr er allerede installert på Emirates Terminal 3 på Dubai International Airport. Dette utstyret er tilgjengelig ved utvalgte innsjekkingsskranker, ved Emirates Lounge i Concourse B for Business og First Class passasjerer og ved utvalgte gater. Områder der biometrisk utstyr er installert vil bli tydelig merkete, heter det i en pressemelding.

Testingen av Smart Tunnel, et prosjekt av General Directorate of Residence and Foreigners Affairs in Dubai (GDRFA) i samarbeid med Emirates ble lansert 10. oktober. Det er verdens første passkontroll hvor passasjerene bare kan gå igjennom en tunell og blir klarert av immigrasjonsmyndighetene uten menneskelig kontakt eller behov for et fysisk stempel i passet.

Så fort de interne testene er ferdig utført vil Emirates lansere testing av biometrisk kontroll på andre nøkkelpunkter på flyplassen som innsjekk, lounge og gate – og deretter på transit-skranker og -gater, samt sin sjåførtjeneste (Emirates Chauffeur Drive Service). All biometrisk data lagres hos GDRFA og kunder som inviteres til å delta i testingen vil bli spurt om samtykke først.

Major General Mohammed Ahmed Almarri, Dubai General Directorate of Residency and Foreigners Affairs (GDRFA) forteller: – Vi er svært fornøyde med å rulle ut disse nye initiativene i Terminal 3 i samarbeid med Emirates og våre interessenter på flyplassen. Testingen av Smart Tunnel går bra, og vi forbereder oss nå på å mobilisere de andre biometriske systemene på andre områder i Terminal 3. Samtlige av disse initiativene er i tråd med regjeringens visjon om å være verdensleder innen innovasjon og offentlige tjenester. Til slutt vil dette resultere i en forbedret reiseopplevelse på flyplassen og øke effektiviteten i vår virksomhet.

Emirates biometriske flyplassopplevelse har som hensikt å forbedre kundeopplevelsen og kundeflyten gjennom flyplassen med færre dokumentkontroller og færre køer. Muligheten til å spore passasjerer «live» vil også øke sikkerheten og flyselskapets evne til å levere enda bedre og mer personlige tjenester. For eksempel, så vil det gjøre det enklere for Emirates sitt flyplass-personal i å lokalisere og bistå kunder som kommer for sent som ellers ville mistet flyene sine.

Flyselskapets biometriske flyplassopplevelse vil være tilgjengelig ved avgang, ankomst, transit, sjåførtjenesten og loungene i Dubai. I utgangspunktet har Emirates planer om å utvide dette tilbudet til Economy-reisende i Dubai og muligens også på andre flyplasser utenfor Dubai i fremtiden. Det vurderes også for Emirates egne dedikerte innsjekkingsfasiliteter.