Et av de hotellene vi har gledet oss til skulle åpne i år er nå endelig klare for å ta i mot gjester. Vi ser nærmere på 1 Hotel Brooklyn Bridge i New York. 

Det ultramoderne 1 Hotel Brooklyn Bridge ligger rett syd for ikoniske Brooklyn Bridge. Dette er et hotell man gjerne kan kalle for «økoluksus» da det absolutt byr på luksus, men ispedd en rekke «grønne» innslag.

100% av all strøm som hotellet benytter kommer fra vindkraft. Videre har hotellet en grønn vegg bestående av netting hvor frodige grønne planter nærmest transformerer veggen til en liten jungel. Og ønsker du å reise på en liten utflukt fra hotellet, skjer det med elbilen Tesla – og det er gratis.

Green guest room at 1 Hotel Brooklyn Bridge

En typisk rom på 1 Hotel Brooklyn Bridge

Foto: 1 Hotels

Der er 194 rom på hotellet, men 29 av dem er suiter med fra to til seks soverom. Det største suiten har fått navnet The Riverhouse Presidential Suite. Samtlige rom og suiter er konstruert av gjenbrukstre fra hus som er revet i New York området. Man benytter  seg også av stål for å få den rette, rustikke atmosfæren og madrassene kommer fra firmaet Keetsa og er laget av hamp. Alt sengetøy er av økologisk bomull. Fra mange av rommene er det flott utsikt over East River, Brooklyn Bridge og New Yorks skyline.

Andre detaljer er bordene som ligner stein men som er laget av formpresset tre, det er gjenbrukslenestoler av skinn og stillige lampeskjermer – også av skinn. En betydelig del av innredningen stammer fra lokale New York-designere som f.eks. den flotte garderoben med kombinert oppbevaring som du kan se bilde av lenger ned i artikkelen.

Views of the Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge utenfor vinduet

Foto: 1 Hotels

Man kaller seg for et «next-generation hotel» og hotellet har selvsagt alle moderne fasiliteter som passer inn i stilen. Her er eksempelvis et flott fitnesscenter og en avdeling for yoga og pilates. Det er to restauranter og en butikk i lobbyen som selger frukt, nøtter og müsli. I 10.ende etasje ligger hotellets lounge og man har også en egen kino med plass til 50 personer. Og skulle du ha lyst på en velsmakende cocktail etter din yogatime og en fruktsalat, ja, så får du det i lobbybaren.

I juni åpner hotellets spa Bamford Haybarn Spa. Litt tidligere i mai åpner takterassen med tilhørende svømmebasseng. Her vil det også være servering.

Guest room at 1 Hotel Brooklyn Bridge

Flotte møbler på 1 Hotel Brooklyn Bridge

Foto: 1 Hotels

Man gjør mye for å være et «økoluksus»-hotel. Regnvann blir samlet opp og brukt til ulike formål, alt lys kommer fra sparepærer og på rommene finner man ikke bare en papirkurv, men en liten «gjenbruksstasjon». Vi tipper det dreier seg kildesortering.

Neste gang du skal overnatte i New York, er kanskje dette hotellet i brooklyn stedet å bo. Finn de beste prisene i vårt hotellsøk.