Andrea-Robinson-2017-Wine-Programme-a-800x300

Delta Airlines oppgraderer sitt vinsortiment

Hvis du skal ut å fly med Delta i det i løpet av året fra London til USA, og du befinner deg på business class eller first class, ja da kan du se frem mot spennende vinopplevelser.

Andrea Robinson (kvinnen på bildet) er flyselskapets Master Sommelier, og det er Andrea som har valgt ut produsenter og årganger som skal serveres til de reisende. Planen er at utvalget skal skiftes ut hvert kvartal – men alltid innehold minst to røde og to hvite viner. I sommerperioden bytter man dog en av hvitvinene ut med en frisk fransk rosévin. Og hva kan vi se frem til? To eksempler er toppvinene Alphonse Mellot «la Moussière» fra Sancerre og Sokol-Blosser Dundee Hills Pinot Noir fra Oregon i USA. Deltas standardchampagne i de neste 12 månedene er Charles Heidsieck Brut og det vil også være et utvalg av portviner og dessertviner. En av portvinene man serverer er Calem 10 Year Old Tawny – den fikk en fornem 2. plassering ved avstemningen “Cellars in the Sky” i England tidligere i år.

De forskellige vinene er valgt ut med tanke på å fungere optimalt sammen med Deltas øvrige gastronomi, og et godt eksempel er nettopp vinen fra Sancerre som skal spille opp til retten «torsk med indisk dhalgryte og ris med duft av safran”. Foruten de nevnte vinene fra Frankrike og USA vil det også være vine fra New Zealand, Italia, Portugal og Spania.

  • Det er alltid en fornøyelse å velge vin til Delta, forteller Andrea Robinson.
  • – Man ønsker et høyt nivå og jeg har nesten ingen begrensninger men kan konsentrere meg om å finne spennende flasker og årganger. Jeg vil helst finne viner andre ikke har funnet ennå, og gjerne fra litt mindre, familieeide produsenter som på denne måtene finner et nyt publikum. Vi ser inngående på hva som skal serevers, og målet er å kunne matche de regionale smakene og ingrediensene kokkene bruker med den perfekte vin”.

Noen artige fakta: Deltas reisende på business og first class drikker litt over 2,5 millioner flasker vin, Champagne og portvin på et år. Andrea Robinson smaker på mellom 1.400 og 1.600 ulike viner på et år – og har en hyggelig onlineskole du kan besøke hvis du ønsker å utvide kunnskapshorisonten. Sjekk ut: https://andreawine.com/wine-course/

Les mer om: Delta Airlines

No comments yet, be the first!

More news

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×