Den amerikanske hotellkjeden Kimpton åpner sitt første hotell i Europa den 22.mai i Amsterdam.

Beliggenheten er svært sentral i hjertet av den nederlandske hovedstaden. Og det betyr gangavstand til byens sentralstasjon. Før Kimpton overtok og påkostet bygningen store summer, var det Crowne Plaza som drev hotell på samme sted. Men nå er alt fornyet og betydelig oppgradert. Kimpton-kjeden er kjent for å fokusere på design, og følgelig har det nye hotellet i Amsterdam blitt et svært tidsriktig hotell med en «luftig følelse», heter det i en pressemelding fra Kimpton.

Selve bygningen er fra slutten av 1800-tallet, men det blir ingen designmessige kollisjoner i uttrykket. Selv ikke når hotellet har valgt å plassere en levende vegg i lobbyen, og med det mener vi en organisk vegg bestående av blomster og ulike grønne vekster.

Kimpton De Witt, Amsterdam

Kimpton De Witt i Amsterdam

Foto: Kimpton

Det nye hotellet byr på 274 rom, hvorav 9 er suiter. Den mest imponerende suiten har fått navnet «The Penthouse De Witt» og her bor du over to etasjer og får en egen 30 kvadratmeter stor takterasse med flott utsikt over byens skyline og folkemylderet der nede blant kanaler, sporvogner og sykler.

Kimpton De Witt, Amsterdam

Kimpton De Witt i Amsterdam

Foto: Kimpton

Hotellet har fått ett ekstra «hotell inne på hotellet». Det handler om en egen avdeling, fire etasjer høy og her vokste en av landets mest berømte diktere og dramatikere opp for 450 år siden: P.C. Hooft er ikke spesielt kjent på våre breddegrader, men alle nederlendere med respekt for seg selv vet at han blant annet skrev Nederlandsche historien på midten av 1600-tallet. Huset har flere rom og mest beregnet for mindre grupper eller storfamiliene.

Kimpton De Witt, Amsterdam

Kimpton De Witt, Amsterdam

Foto: Kimpton

Rett ved siden av hotellet ligger hyggelige Wyers Bar and Restaurant som er kjent for å servere amerikanske retter med en lokal tvist. Inne på hotellet har man også en bar og her satser man tungt på å servere et svært bredt utvalg gin-baserte drikker og selvsagt drinker basert på den nederlandske varianten av samme drikk – genever. Hotellet byr også på coffee shopen (Miss Louisa Coffee & Beignets) som i tillegg til god kaffe serverer det som franskmenn kaller for beignet – en slags Petits-Choux.

Kimpton DeWitt, Amsterdam

Kimpton DeWitt, Amsterdam

Foto: Kimpton

Hotellet byr også på et velutrustet fitnesscenter, og hvert eneste rom skal ha sin egen yogamatte og i lobbyområdet vil man til en hver tid kunne få seg en kopp te ved «te-stasjonen». Siden Amsterdam er en sykkelby så kan man gratis få lånt seg en sykkel.

Det neste planlagte Kimpton-hotellet i Europa skal åpne i Paris i 2020.