26a4def1-7387-4463-9e5b-cb371a5a93f1-1-800x300

De amerikanske presidenters favoritthoteller

En amerikansk president har naturligvis også en utstrakt reisevirksomhet. Og når de reiser er det kun det beste som gjelder – særlig når det gjelder hoteller. Privat, luksuriøs og topp service er noe av det hoteller som skal huse noen av verdens mest innflytelsesrike personer må tilby. Hvorfor tror du det eksempelvis heter Presidential Suites?

Her er vår liste over amerikanske presidenters 10 favoritt hotell over hele verden.

Kahala Hotel & Resort, Honolulu, Hawaii

Dette hotellet i Honolulu har hatt besøk av alle presidenter fra Lyndon B. Johnson til George W. Bush i den 140 kvadratmeter store Presidential Suite. Det var verdens dyreste hotell når det åpnet i 1964 og er fortsatt en het adresse for VIP-gjester fra hele verden. Elizabeth Taylor, the Dali Lama, Michael Jackson og Rolling Stones har bodd her.

President's favourite, Kahala Hotel & Resort in Hawaii

Presidentenes favoritt, Kahala Hotel & Resort på Hawaii

Photo: Kahala Hotel & Resort

Kahala Hotel & Resort ligger på øya Oahu, ti minutter fra turistmagneten Waikiki Beach. Hotellet har en tropisk hage med foss og lagune hvor det svømmer delfiner, skilpadder og fisk fra havet utenfor øygruppen.

Four Seasons Resort The Biltmore, Santa Barbara

Ronald Reagan bodde ofte her, og han likte spesielt godt bungalow nummer 5. Det finnes 12 i alt. Under hans presidentperiode holdt han ofte pressekonferanser her.

Ronald Reagan often stayed at this southern California hotel

Ronald Reagan bodde ofte her i Santa Barbara.

Photo: Four Seasons

Dette 5-stjerners resorthotellet ligger i et stort avskjermet område omtrent 5 kilometer fra sentrum av Santa Barbara – nord for Los Angeles. Stedet er bygget i spansk  kolonistil og har to restauranter, pool med bar, en cocktail lounge, tennisbaner og et spa.

InterContinental New York Barclay

Dette 90 år gamle New York hotellet har fungert som base for de to siste demokratiske presidentene Barack Obama og Bill Clinton. Faktisk benyttet Clinton dette som sitt hovedkvarter under hans valgkampanje i 1996.

The palatial InterContinental New York Barclay hosted Obama and Clinton

Luksushotellet InterContinental New York Barclay har hatt besøk av Obama og Clinton.

Photo: InterContinental

Hotellet ble renovert for svimlende 180 millioner dollar tidligere i år. De fem stjernene lyse rover hele 702 rom og suiter, en ginbar, en lounge , 1.500m2 møterom og et fitnessenter. Hotellets president suite er på hele 360m2 og har sin egen marmorbelagte inngang, et privat treningsrom, bibliotek, separate kontorer og et flygel.

The Dorchester, London

Dwight D. Eisenhower bodde på legendariske Dorchester i 1942, og han begjærte å få bo på en suite i 2.etasje (rom nr. 104/105) som nå kalles for Eisenhower Suite. Årskaen til at han ønsket å bo her er fordi hotellet er konstruert med forsterket betong, og 5-stjerners hotellet var en av de mest sikre bygningene i London dersom tyskerne skulle angripe med en bombe eller fyre av en V1-rakett mot området. Badekarene på hotellet er berømte for å være store og dype og laget i marmor.

Stay in the Eisenhower suite at the Dorchester London

Bo i Eisenhower suite på The Dorchester London

Photo: Dorchester Collection

Hotellet ligger i Mayfair og åpnet i 1931. Selv om man har modernisert flere ganger gjennom årene er stilen og stemningen inntakt. Som gjest kan man nye en flott spa-avdeling eller man kan spise på hotellets Michelinstjerne-restaurant. En av byens beste afternoon-tea salonger kan også oppleves her. ,

Fairmont Olympic Hotel, Seattle

Mange presidenter har bodd på Fairmont Olympic Hotel i Seattle, blant dem er Herbert Hoover, Franklin D. Roosevelt, Richard Nixon, John F. Kennedy og Dwight D. Eisenhower.

Fairmont Olympic Hotel in Seattle is a favourite among presidents

Fairmont Olympic Hotel i Seattle er en favoritt blant presidenter.

Photo: Fairmont

Hotellets Presidential Suite, også kjent som Cascade Suite, har to soverom, stor stue med peis og en elegant spisesal. Hotellet har også en av byens eldste østersbarer,  Shuckers, og dne franske restauranten The Georgian.

Sofitel Hotel Metropole Hanoi

Bill Clinton er bare en av mange berømte og kjente som har bodd her. Sofitel Hotel Metropole Hanoi har også hatt besøk av Vladimir Putin og Fidel Castro. Clinton bodde i Charlie Chaplin Suiten i tredje etasjei fløyen som heter Metropole og som er kjent for sitt flotte design i fransk kolonistil.

Sofitel Hotel Metropole Hanoi has hosted Bill Clinton, Vladimir Putin and Fidel Castro

Sofitel Hotel Metropole Hanoi har hatt
Bill Clinton, Vladimir Putin og Fidel Castro som gjester.

Photo: Sofitel

Hotellet ligger i hjertet av Hanoi og byr på 364 rom og suiter, seks restauranter og barer, konferansefasiliteter og festlokaler. I tillegg til spa og svømmebasseng.

Ojai Valley Inn and Spa, California

Også her har Ronald Reagan og fruen Nancy bodd ved en rekke anledninger. Ojai Valley Inn er bygget i spansk kolonistil og åpnet i 1934. Det ligger rett utenfor Santa Barbara og også Gerald Ford og Jimmy Carter har bodd her.

Ojai Valley Inn & Spa was a favourite of Ronald Reagan and and his wife

Ojai Valley Inn & Spa var en av favorittene til Ronald Reagan og hans kone.

Photo: Ojai Resort

Hotellet ligger mellom fjell, skog og en fin golfbane. Det finens flere restauranter, hvor signaturrestauranten Olivella and Vine er den mest kjente. Spafasiliteter er også på plass.

Esperanza An Auberge Resort, Los Cabos

Dette eksklusive resorten med sine 57 rom spilte en stor rolle under G20 møtet i juni 2012. Det var også her hele den amerikanske delegasjonen bodde – inklusive President Obama og Hillary Clinton) under møtene.

Obama and Hillary Clinton have checked into Esperanza An Auberge Resort

Obama og Hillary Clinton har sjekket inn på Esperanza An Auberge Resort

Photo: Auberge Resorts

Beliggenheten er fantastisk og her er det flotte rom, suiter og villaer. Hotellet har også treningssenter og en restaurant som har spesialisert seg på fiskeretter og skalldyr. Infinity-pool og boblebad er her også.

Hotel Adlon Kempinski, Berlin

Mange rike og berømte har bodd her gjennom årene. Listen er lang – Albert Einstein, Charlie Chaplin, Henry Ford, John D Rockerfeller og Queen Elizabeth II. Det var også residensen til Barack Obama når han var innom byen i forbindelse med sin valgkampanje i 2008.

The Hotel Adlon Kempinski hosted President Obama in 2008 Hotel Adlon Kempinski hadde besøk av President Obama i 2008

Photo: Kempinski

Beliggende på Pariser Platz, og er kanskje det mest berømte hotellet i Tyskland. Det er nabo med Brandenburger Tor og er en 3 minutters spasertur unna det som er igjen av Berlinmuren. Hotellet har luksuriøse rom med mye innslag av marmor. Suitene har også kjøkken og egne spiserom. Peis, jacuzzi er også endel av det hele.

The Merrion, Dublin

Dette er Dublins fineste og antageligvis dyreste hotell, og det var på The Merrion at Barack og Michelle Obama bodde når de besøkte den irske hovedstaden i 2011. Barack fikk også en språkleksjon i hvordan man sier «yes, we can» på irsk (“is féidir linn”) av en av hotellets resepsjonister.

President Obama booked all 142 rooms at The Merrion during his stay in 2011

President Obama booket samtlige av de 142 rommene da han bodde her i 2011.

Photo: Merrion Hotel

Når Barack og Michelle booket hotellet ble de øvrige rommene benyttet av resten av følget. Selv bodde presidentparet i den 204 kvadratmeter store penthouse suiten på Mornington House som er ett av de fire townhousene hotellet består av.

Vil du bo som en president? Bestill ditt neste hotellopphold i vår hotellseksjon.

No comments yet, be the first!

More news

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×