Nylig gjennomførte undersøkelser viser at det er ruten mellom Kuala Lumpur og Singapore som er verdens mest trafikerte flyrute. 

I den årlige undersøkelsen i regi av OAG av verdens 20 mest trafikkerte flyruter, så var det strekningen Kuala Lumpur – Singapore som var den mest trafikkerte med 30.537 flygninger. Målingen ble foretatt i en 12 måneders periode frem til februar 2018.

Denne ruten tar omtrent en time, og visstnok skal det foreligge planer å bygge en høyhastighetsjernbane mellom de to storbyene.

På andre plass finner vi Hong Kong – Taipei, Jakarta – Singapore på tredje plass, Hong Kong – Shanghai på fjerde og Jakarta – Kuala Lumpur på femte plass. De fem topplasseringene går alla til asiatiske ruter.

Mayur Patel, regional salgsdirektør JAPAC for OAG, uttaler ”Med tanke på den sterke ekspansjonen av flytrafikk i Asia og Stillehavsområdet, og med den harde konkurransen mellom selskapene er ikke unaturlig at 14 av verdens mest trafikkerte ruter, inkludert 8 av de 10 blant toppnoteringene, er mellom asiatiske steder.

 

Fem asiatiske flyplasser plasserte seg også høyt på listen over punktlighet (On Time Performance-OTP). Disse var Kuala Lumpur, Bangkok, Jakarta, Taipei og Shanghai Pudong. Og blant de asiatiske rutene finner vi god punktlighet på følgende ruter Kansai – Taipei med 83%, fulgt av Bangkok – Singapore (80%) og Incheon – Kansai (78%).

Her er den komplette topp-20:

3878191cOAG_Busiest_Routes_2018-20-table_en