BusinessClass rating: 10

Det er mange grunner til at Corinthia Hotel London er et av våre favoritthoteller. Storbritannias beste SPA, to supre restauranter, omgivelser og interiør i verdensklasse, beliggenheten ved Themsens bredder for å nevne noe. Vi er ikke alene, hotellet er av de mest internasjonalt prisvinnende, noensinne.  

Corinthia Hotel London startet opp som staselige hotel Metropole og var Europas største hotell når det åpnet i 1885. Hotellet tilbød «ny» luksus» som telefon på rommet og egne bad, til en fransk og amerikansk overklasse som hadde åpnet sine øyne for London. Den franske stilen preger hotellet den dag i dag. Under 1. verdenskrig ble hotellet Churchills hovedbase pga. sin sentrale beliggenhet, og under 2. verdenskrig ble hotellet igjen brukt av myndighetene. Hotellet har en historie omgitt av mystikk. Det finnes flere hemmelige tuneller og passasjer under bygningen. De er i dag stengt og fortsatt underlagt hemmelighold. Noen kilder forteller at hotellet helt frem til 2006 huset en hemmelig avdeling hvis oppdrag var å lokalisere UFO´er, intet mindre!

Beliggenhet 10/10
Beliggenheten er unik for et hotell av denne størrelsen. I hjertet av Westminister, rett ved Themsen, 10 minutters gange fra London Eye eller Trafalgar Square. Kombinert med den livlige stemningen i lobbyen gir det følelsen av være byens midtpunkt.

ViewFromPenthouseSuite_Corinthia

Stil/ interiør 10/10
Her briljerer Corinthia Hotel London. GA design har stått for hele innredningen og de imponerer. Storslagne møbler og lamper, mye håndlaget i børstet messing, marmor og eksklusive tresorter. Duse, behagelige farger, myke stoffer og røft skinn. Du kan bruke mye tid på å beundre omgivelsene, som er en vellykket miks av gammel storhet og moderne friskhet. Her har de en egen, eksklusiv blomsterbutikk. En usedvanlig stor takhøyde i hele grunn etasjen gjør stort inntrykk.

Rommene 10/10
Corinthia Hotel London tilbyr 249 rom, hvorav 40 er suiter og 7 er penthouses. Vi har bodd på både de mer normale romkategoriene og suite. Alle er gjennomført og behagelig innredet. Penthousene er noe for seg selv, delt opp i temaer. Velger du Musician suite kan du boltre deg på et Steinway-piano i stuen, eller klarinett på hemsen. Utsikt enten til London Eye eller Themsen hører med fra takterrassene som følger med. Man legger alt til rette for et luksuriøst opphold, nærmest uansett hvilket budsjett du har for oppholdet.

Corinthia_suite_lounge

Service 9/10
Som seg hør og bør på et sted som dette; vi ble møtt med smil og velvilje fra ankomst til avreise. Null problem om det skulle dukke opp noe som krever ekstra assistanse. En flaske Champagne var på døra på 10 minutter. Resepsjonister, servitører og vaskepersonalet er vennlige og behjelpelige.

Restaurant – Bar 9/10
De to restaurantene Massimo (italiensk) og Northall (britisk) leverer begge høy standard til overkommelige priser og på kjøpet får du spektakulære omgivelser med nydelig interiør og nevnte takhøyde. Vi ble møtt av blide, hjelpsomme servitører og en kyndig sommelier med glimt i øyet. Og som et ekte London hotell, tar de dagens første måltid på ramme alvor. Det er en opplevelse å innta frokosten på Northall.

Massimo_Corinthia

Value for Money 8/10
Corinthia Hotel London er langt fra det rimeligste 5* luksushotellet i London. Men med alt man får tatt i betraktning, mener vi at du faktisk får mye opplevelse for pengene. Restaurantene er riktig priset.

Spa´et er kåret til UK s beste og er ESPAs signatur spa. Mye kompetanse er lagt ned for å gi den ultimate avslapningen. Over 4 etasjer kan du boltre deg i timesvis hvis du har tid. Eller book en time hos en utdannet mindfullness terapeut, en session her tilsvarer visstnok 4 timers søvn. Ellers tilbys det meste av behandlinger og mange setter pris på de private avlukkene der man kan skifte og stelle seg før og etter. I marmor loungen, som allikevel føles varm, kan man bestille fra menyen spesielt satt sammen av husets neuroforsker og hjerne helse er tema både i baren her og i baren i hotellet. Mange tar turen hit, både av hotellets gjester og utenfra. Spaet er blitt populært blant Londons forretningsfolk som søker en sårt tiltrengt pause.

For forretninger: Møterommene på Corinthia får en høy stjerne og er også en av grunnene til at hotellet har huset så mange kjente personligheter. De er store og luksuriøse med pen utsikt, de har direkte adkomst til restauranten, der man kan sitte privat på messaninen hvis man ønsker. En perfekt setting hvis man skal promotere en film / andre produkter og samtidig ønsker å nyte fasilitetene på et luksushotell.

Hvem passer hotellet for: Hotellet favner bredt. Enten du er på romantisk weekend med partneren, på forretningsreise eller familietur har hotellet det meste å by på. Og, visste du du at hotellet har sin egen sigar sommelier? Helt klart på Londons Bucket-List…

Les mer, se flere bilder og finn beste pris på Corinthia Hotel London her.

Se vår oversikt over de beste hotellene i London her.