I januar 2017 begynner den omfattende renoveringen og utbyggingen av Clarion Hotel Royal Christiania. Når utbyggingen er ferdig i 2019 vil hotellet bli Norges største med over 800 rom.

– I 2019 åpner vi dørene for et helt nytt og totalforandret hotellprodukt som vil heve Oslos potensiale som internasjonal kongressby. Nye Clarion Hotel Royal Christiania vil tiltrekke seg besøkende som tidligere har valgt bort Oslo på grunn av utilstrekkelige konferansefasiliteter, men hotellet blir også et fantastisk tilskudd til byens befolkning, sier André Schreiner, hotelldirektør på Clarion Hotel Royal Christiania, i en pressemelding.

For å realisere den omfattende ombyggingen stenger hotellet i januar for en periode på nærmere to år.Etter ombyggingen vil Clarion Hotel Royal Christiania kunne skilte med 800 hotellrom, 15 nye møterom og fleksibel kongressal på 1.000 kvadratmeter. På gateplan vil det bli vin- og kaffebar, og hotellet vil være utrustet med to nye restauranter. Den ene vil ligge i 13. etasje med utsikt over hele Bjørvika. Fasilitetene vil være åpne for byens befolkning såvel som tilreisende.

– Dersom innsats i planleggingsfasen har noe å si for resultatet, lover det godt for Clarion Hotel Royal Christiania. Denne ombyggingen har vært under utredning i nærmere ni år, så det er en utrolig viktig milepæl å endelig sette dato for byggestart, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i hotellkonsernet Nordic Choice Hotels, som eier kjeden Clarion Hotel.

Den planlagte byggingen vil foregå over to år, og hotellet vil måtte stenge i denne perioden.