Cathay Pacific mottok forleden det første av i alt 20 bestilte Airbus A350-1000. Bak tallene skjuler det seg en maskin med bedre rekkevidde og plass for enda flere passasjerer.

Det nye flyet har plass til 334 passasjerer, og det er 54 flere enn hva det er plass til i lillebror A350-900 som var første versjon i A350-familien. 1.juli settes den nye maskinen i kommersiell trafikk, og ruten blir den første tiden mellom Hong Kong og Taipei. Den første tiden benyttes flyet på regionale ruter, men litt senere i år, nærmere bestemt 15.september brukes flyet på selskapets hittil lengste, og nye rute mellom Hong Kong og Washington. Etter dette vil flytypen benyttes på rutene mellom Hong Kong og Amsterdam, Tel Aviv, Madrid, Manchester og Zurich. Innen den tid har selskapet etter planen mottatt i alt 8 fly av denne typen.

Flyet vil by på tre klasser, Business, premium Economy og Economy. Det loves en svært stille kabin, bedre komfort for dem som reiser economy, både i form av et større og bedre sete og ikke minst en høyoppløst underholdningsskjerm som sørger for at timene ombord går fortere unna. Stemningsbelysning og wifi er selvsagt på plass. Og den nye maskinen byr i likhet med lillebror A350-900 på et høyere kabintrykk som gjør at man som reisende ikke føler seg så utmattet etter en langtur.