British Airways har inngått partnerskap med den britiske produsenten av klokker, Bremont. Sammen har de laget en unik serie klokker som er inspirert av tidenes kanskje mest ikoniske fly; Concorde.  

”The Supersonic” er laget i aluminium fra G-BOAB, en Concorde som var i trafikk for British Airways. Den er også kjent som ”Alpha Bravo”. Materialet har blitt donert av British Airways til Bremont ffor å bli benyttet i disse unikene klokkene. De har en gangtid på åtte dager og en urtavle i Concordens spesielle høyreflekterende hvite farge. De blå viserene harmonerer med British Airways sitt fargeskjema. Flyets silhuett er gjenskapt i sekundviseren. På urets bakside er det gravert flyets registreringsnummer, antall år maskinen var i bruk, antall flygninger i overlydsfart og topphastigheten.

Alex Cruz, British Airways toppsjef uttaler i en pressemelding: ”Concorden var et fantastisk fly som alltid vil være en del av vår arv. Vi er stolt over å ha Bremont som partner når vi feirer Concordens 50 års dag og ser frem mot vårt 100 års flygplan och kommer alltid vara en del av vårat arv. Vi är stolta över att ha Bremont som partner, ett annat exempel på ett brittiskt märke med en exceptionell design, då vi firar Concordens 50-årsdag och ser fram emot vårat 100-årsjubileum i 2019.

Alpha Bravo ble registrert i 1974 og var den tredje Concorden som ble tatt i bruk. Den fløy første gang i i ma 1976. I september 1984 slo den rekorden i fløyet distanse for et kommersielt fly med  7346 km fra Washington til Nice. November samme år fløy den førte flygningen på en nyåpnet charterrute mellom London og Seattle, via New York. Flyet er også kjent for å ha fløyet hjem det engelske laget fra Frankrike etter verdensmesterskapet i fotball i 1998. Flere enn 2,5 millioner passasjeer har fløyet med Concorde i overlydshastighet, en fart som er mer enn en geværkule.

Bremont Supersonic8447_B