Den kanadiske flyprodusenten Bombardier har nå lansert et sete»som ikke ligner noe annet», i følge salgs-og markedsføringssjefen Peter Likoray. 

Det nye setet har fått navnet «Nuage», og er en del av den nye setearkitekturen på svært mange år. De nye setene skal installeres på selskapets Global 7000 fly.

original

I en pressemelding skriver Bombardier at deres nye seteprodukt nærmest overgår alt annet. Hør bare; » et ergonomisk og estetisk mesterverk som redefinerer selve komfortbegrepet å sveve på en sky».

Nuage byr på en god tilbakeleningsvinkel, noe som man ikke ofte ser på privatjet´er. Til forskjell fra dagens fly hvor setene kun lener selve ryggstøtten bakover, har Nuage et patentert tilt-system. Dette gjør at når man lener seg bakover så synker setet hvilket gjør at kroppen får full støtte uten at det blir ekstra press på beina.

original (1)

Nage-setet har også et unikt system for bevegelser i senter av setet som «flyter» og gjør at setet smidig kan bevege seg rundt, frem eller tilbake uten behov for noen gulvskinner.

For ekstra komfort har også Nuage en nakkestøtte som kan vinkles, og det finnes heller ikke på de fleste privatjet´er i dag.

Global 7000 maskinen er den mest romslige privatjet´en som er produsert, og den er også best på rekkevidde i sin klasse. Det ventes at flyet med det nye setet vil kunne settes i trafikk i løpet av annet halvår i år.