Flyprodusenten Boeing har akkurat vist frem sitt nyeste tilskudd i Boeing 737 MAX-familien under det pågående Paris Air Show. Nye 737 MAX 10 kan vise til lavest pris per personkilometer innen flybransjen.

737 MAX-familien er kjent for sin fordelaktige drivstofføkonomi og Boeing sier at nye 737 MAX 10 kan vise en ytterligere drivstoffbesparelse på 5 prosent. Selv om dette kanskje ikke høres så mye ut, betyr det store besparelser for flyselskapene som velger denne flytypen.

Nytt hos modellen er blant annet nytt landningsunderstell, et nydesignet bakparti, vingen er forbedret for å gi flyet bedre løft ved lavere hastigheter og ny drivstoffinnsprøyting er på plass. Maskinen kan transportere inntil 230 passasjerer + crew. Motorene er fortsatt Boeings LEAP-1B-motorer og interiøret inklusive flygsetene følger Boeings allerede introduserte designlinje.

Boeing skriver i en pressemelding at ”nye MAX 10 kommer til å tilby effektivitet, pålitlighet og den beste mulige komforten for passasjerene.»

737 MAX-familien er den mestselgende flytypen i Boeings historie. Fabrikken har over 3.700 fly i bestilling.  Nye MAX 10 er det allerede 240 bestillinger på.

Kevin McAllister er Boeings toppsjef med tittelen President and CEO. Han fortalte under Paris Air Show: ”737 MAX 10 ekspanderer MAX-familien på en perfekt måte, og vi er stolte over at så mange av våre kunder allerede har valgt å implementere flytypen i sine flåter. Mange av våre kunder har behov for denne typen fly som kombinerer komfort, god drivstofføkonomi og lang rekkevidde.

Det skal bli spennende å se hvilke flyselskap i Skandinavia eller Europa som har bestilt nykommeren.