Lufthansa har det siste året jobbet med å tilby internett ombord på stadig flere av sine mindre fly som trafikkerer rutenettet innen Europa.

Hittil er 19 Airbus A320 fra Lufthansa og 31 fly fra Austrian Airlines samt 29 Eurowings fly blitt oppgradert med wifi ombord, og flere venter på sin tur. Dette betyr at du som passasjer nå har større muligheter til å havne ombord i et fly som er utstyrt med det som skal være et «state of the art» internettsystem.

Lanseringen av det nye tilbudet ventes å være i løpet av første kvartal i år, og passasjerne vil vil kunne velge med 3 ulike tilbud – FlyNet Message med en pris på 3 euro, som kun gir tilgang til nedlasting av mail. Med FlyNet Surf som koster 7 euro, har man flere surfemuligheter, og så er det «topp produktet» FlyNet Stream som koster 12 euro som gjør det mulig å benytte strømmetjenester i lufta.

Internett ombord på fly er på ingen måte nytt, se bare på Norwegian som har tilbudt dette i flere år – også på sine kortere flygninger. En rekke selskap tilbyr wifi ombord på sine langflygninger. Vi i BusinessClass redaksjonen hadde vår første erfaring med dette ombord på en SAS-flyvning mellom København og Tokyo for over 10 år siden. Det fungerte, men hastigheten var lite å skryte av. I løpet av de siste årene har også nettvanene endret seg og behovet for wifi med nok kapasitet er svært viktig i en tid hvor folk benytter ulike strømmingstjenester etc.