Hotellbeskrivelse

Relativt nytt W hotell i retreat-serien (som er den dyreste varianten av W hotels til starwood) spredd utover litt unna de verste turistområdene på Koh Samui, Thailand. Prøvde hotellet en natt i lavsesong (sommer).

Beliggenhet og Transport

For å nå Koh Samui må man enten fly Thai eller Bangkok Airways ut på øya. Øya er ellers relativt liten, og det er kort vei til det meste. Max 20 minutter fra flyplass til dette hotellet. Leiebil kan anbefales – bl.a. Avis har utleie på flyplass. Ellers er taxi billig her.

Innsjekk/Utsjekk, Service and Status Fordeler

Status ble anerkjent (vi var platinum medlemmer på dette tidspunkt), og vi ble oppgradert fra laveste katergori til et rom med sjøutsikt og egen infinity pool.  Tror også de lavere kategoriene er ok her. Hotellet var relativt tomt, antagelig sitter oppgraderingene lenger inne i vintersesongen.

Rommet

Stort rom/suite med både innendørs og utendørs dusj. Fantastisk privat infinity pool (men det var innsyn fra bl.a. baren et stykke unna, tror det var et problem for alle rommene/suitene med privat basseng – ganske merkelig).

Litt mange gadgets og knapper på rommet. Dette er litt typisk W-stilen – noen ganger i overkant trendy.

Mat, drikke og fasiliteter

«Sweet spots» hvor man kunne plukke med seg gratis is og brus, lå spredd utover resorten – veldig deilig! Room service-maten var rådyr, men nydelig.

Enormt utvalg på frokost-buffeten (som var inkludert), men servicen så som så (måtte be om påfyll av kaffe to ganger, tok laaang tid før bord ble ryddet).

Barene som regel tomme om kveldene (folk så ut til å holde seg på rommene/suitene, ikke så rart kanskje mtp størrelsen på disse). Prøvde ikke treningsrommet, men det så flott ut.

Siden hotellet var meget stort og dessuten lå i en ås med mye bakker, var det tilbud om å bli kjørt rundt i en liten cart. Funket greit, men var ikke alltid tilgjengelig.

Internetttilgang

Wifi – funket helt greit.

Prisindikasjon

3500 NOK

Din vurdering

Et luksus-alternativ på Koh Samui, passer godt for par som ønsker å slippe unna maset på Chaweng. Er ærlig talt usikker på om det er verdt prisen i høy-sesong, jeg vil anslå at 3500 kr pr natt er min max-grense. Koh Samui har mange andre gode alternativer (selv var jeg meget happy med Napasai, et OrientExpress-hotell), og W Retreat Koh Samui må passe på å ikke prise seg helt ut. Koh Samui var hyggelig det, men ikke akkurat Maldivene.