Bakgrunn og introduksjon

Etter fantastiske 25 dager i California, var det på tide å vende nesen hjem til Norge! Som førstegangsreisende på BusinessFirst med United hadde jeg egentlig gledet oss til denne turen som gikk fra LAX via EWR til OSL. Vi var tidlig ute for å bestille denne 757-200 PS som er en av de foreløpige få som har liggeseter på First mellom LAX og EWR, en flytur som tar ca. fem og en halv time. Med ca. 90 min. ventetid på EWR til flighten videre til OSL, var dette et perfekt valg!

På flyplassen

Turen begynte lang fra godt da vi ankom premium terminalen (6) til United! Nesten uten reisende tenkte vi at her byr de sikkert på ekstra smooth insjekk og service men vi ble møtt av en utrolig lite imøtekommende Ms. Cortez som overgår det meste jeg har lest og hørt om Uniteds relative dårlige servicenivå! Som innehaver av Norsk pass får man ikke sjekke helt inn online på Uniteds hjemmeside, dette må scannes manuelt ved innsjekk! Alt dette viste vi på forhånd men det vi ikke viste var at dama fra United var fulstendig blåst for utrykket «service with a smile»! Lite hjelpsom og utrolig grinete! Sikkerhetssjekken var i tillegg underbemannet og selv med så få folk som skulle reise denne formiddagen ble det kø! Uniteds lounge i terminal 6/7 er også lite å skryte av! Kun tørre kjeks og kaffe/mineralvann tilgjengelig!

Lounge: United Club, Los Angeles (CA) International (LAX), Terminal 7

Loungen er vurdert separat fra flyturen. Du kan lese mer om loungene i tilsvarende loungevurdering.

Les mer om de besøkte lounge »

Boarding og første inntrykk

Gikk til flyet ca. 30 minutter før avgang og ble stående ved premium boarding lenge, før vi slapp om inn selv om coach allerede hadde sluppet ombord! Fikk beskjed om at First ikke var helt klar til å ta i mot passasjerer enda…uproft spør du meg! Smilene satt også langt inne hos FA når vi boardet flyet også! Flighten fra EWR til OSL var betraktelig bedre på ombordstigning

Sete og underholdingssystem

Hello giant screen! Dette er den største skjermen jeg har sett på en business-class fligth, og et fantastisk utvalg av nye filmer som knapt hadde kommet på kino! Setet er komplett lie-flat og meget komfortabelt etter min mening! Samme komfiguarsjon som EWR-OSL!

Internett ombord

Nope! Selv om de solgte dette inn i reklamen!

Måltider og Service

Servicen var helt greit ombord men langt fra noen wow-følelse her! (LAX-EWR) Vi ble tilbytt drikke når vi satt oss i sete, valget var juice, vann eller øl! Av mat  sto valget mellom biff og fisk…vi tok biffen som var både tørr og seig, servicen var treig og lite smidig! Fligheten mellom EWR-OSL var en drøm av god service og god mat. Fantastiske FA´s som gjorde den turen til en sann opplevelse!

Sove

Selv med mine 1.89 cm. var det ingen problem å strekke seg ut i dette sete! Sov som et barn!

Ankomst

En liten tur innom loungen på EWR, fremdeles ikke stort å by på her heller. I følge hjemmesiden ti United har de som flyr BusinessFirst tilgang til Radisson Blu hotellet på Gardermoen for å ta en dusj og spise frokost hvis man ankommer før kl. 12.00 på dagen! For å være sikker på at dette var tilfellet hukket jeg tak i agenten til United når flyet landet i Oslo..ca. kl. 09.30. Han kjente ikke til denne ordningen…merkelig nok men skulle sjekke med sin overordnet..noe han gjorde! Fikk beskjed om å gå bort der og vise vår businessFirst billett som skulle gi tilgang! Men tror dere det!!! Dama i skranken hadde selvfølgelig ikke peiling, like så ikke duty-manager! Enden på den visa var at vi kunne tilnød få tilgang til dusjen i garderoben men de kunne ikke tilby oss frokost!!! Vi endte opp i innenriksloungen til SAS, som serverte lunken havregrynsgrøt og dispenser brus:(

Din vurdering

Setekvaliteten og tv-skjerm etter etter min mening et meget bra produkt men det blir en del x-fakorer her som service og mat!