Bakgrunn og introduksjon

Turen startet tidlig torsdags morgen hvor vi tok første fly fra Oslo til Arlanda. Turen jeg skal anmelde er  SK945 Arlanda-O`hare intl.

På flyplassen

Innsjekk var alt gjort i Oslo, og bagasje var gjennom sjekket hele veien til Chicago. SAS tok oss fra Oslo til Arlanda, hvor første inntrykket med flyplassen var en flyplass, og ikke et kjøpesenter som det virker som Oslo Gardermoen prøver å bli. Oversiktig og enkelt å ta seg fram dit man skal. Likte spesielt godt at F-pieren har nonschengen i øveretasjen, mens schengen nede, slik at man kan kjøpe kombo av flyvninger fra en og samme gate.

Boarding og første inntrykk

Det var preboarding inn til eget område hvor alle passasjerene ventet på å få gå ombord i flyet. Når vi kom til boarding så ble kun business passasjerer gå ombord i flyet først, noe som ble nøye overholdt, dette ga et godt inntrykk av service. Kabinen til SAS på langdistanse er noe for seg selv, den er ikke den mest oppdaterte, men jeg føler meg alltid velkommen, og at man på en måte er «hjemme». Etter at vi fikk satt oss i setene, så kom kabin betjeningen med velkomstdrink. Headset og en kit med litt forskjellig i lå allerede i setet fra før av.

Sete og underholdingssystem

Setene til SAS er veldig behagelig å sitte i, synes jeg. Eneste jeg har å klage på er at de ikke kan legges helt ned, så man sklir ned hele tiden i setet, samt at den padden man kan ta ut nederst er veldig vond å ha bena mot. Benplassen var det ikke noe å klage på, da det var veldig godt plass. Underholdningssystemet er greit, dog skjermene kunne nok vært byttet ut for lenge siden, da de er små og ganske slitte.

Internett ombord

Internett har ikke SAS lengre på langdistanse, men det kommer visst nok i 2015.

Måltider og Service

Vi hadde fått utlevert meny i forkant, slik at vi hadde god tid å se på hva man ville ha å spise. De serverte først en forrett som smakte helt greit. Var tre muligheter mellom hovedrett, kjøtt, fisk og vegetar. Valgte kjøttretten som var god, dog litt små porsjoner. Drikkevarer var det ikke noe å klage på, samt at kabinbetjeningen var veldig profesjonell, og var veldig observant hele tiden. Eneste jeg har å sette en finger på, er at noe av maten kommer i folie, det ser ikke bra ut.

Ankomst

Ankomst til O`hare var på rutetabell, kabinbetjeningen holdt igjen SAS PLUS og GO slik at SAS business passasjerer fikk gå av flyet først, noe jeg synes er veldig bra. Når vi kom til passkontrollen var det ingen kø, slik at jeg kunne gå rett fram til en ansatt som tok imigrasjon.  Bagasjen kom på båndet rett etter at jeg var ferdig, men pri-taggen funket dessverre ikke, den kom etter noen minutter bare, men ikke først.

Din vurdering

Jeg vil på det varmeste anbefale SAS til alle som reiser, man vet hva man får, de flyr til sentrale flyplasser og man kan alltids stole på at de er i rute.