Hotellbeskrivelse

Når man drar til De Forente Arabiske Emirater vil man gjerne oppleve litt luksus for lavere pris enn til vanlig. Sofitel Abu Dhabi Corniche anbefales så absolutt ved opphold i AUH, og kan summeres opp med: høy standard, gjennomgående stil, bra servicenivå og god mat.

Beliggenhet og Transport

Hotellet ligger langs Corniche road, vegen som går langs strandkanten. Fra hotellet har man utsikt til havet. Det ligger sentralt ifht mange business-destinasjoner, og et kjøpesenter ligger ikke mange minuttene unna med bil. Vi hadde leiebil og kjørte derfor fra flyplassen og til hotellet. Det gikk helt greit å finne fram, men en GPS er å anbefale da skiltingen var noe dårlig.

Det kan være noe støy fra motorvegen som ligger rett nedenfor hotellet. Særlig på kveldene når «rikingene» tar ut sine biler med V10-motorer og trøkker gasspedalen hardt mot gulvet.

Innsjekk/Utsjekk, Service and Status Fordeler

Innsjekk og utsjekk var en utrolig behagelig opplevelse. Ved ankomst kom det ansatte fra hotellet som åpnet dørene på bilen vår (!), all baggasje ble hentet ut på eget initiativ og bilen ble kjørt til parkering av valet servicen. Ikke før hadde jeg kommet ut av bilen så ble jeg vist vegen inn mens noen holdt hotellets dør åpen for meg, og siden det var kø i alle skrankene ved innsjekk ble vi personlig sjekket inn av noen andre ved informasjonsskranken. Kundene skal IKKE måtte stå i kø her altså, herlig. Mens vi ble skrevet inn fikk vi varme håndkluter med hotellets egen duft på, noe som var fantastisk rød tråd hos hotellet. En slags frisk sitrus/midtøsten-duft som de hadde innarbeidet på en herlig måte. Vi fikk naturlig nok hjelp hele vegen opp og de var så overhyggelige som du kan bli uten å bli ubehagelig. Heldigvis, man skal jo ha litt klasse.

Rommet

Rommet var stort, hadde alle finesser man trenger for en langhelg i emiratene og var av en nyere dato. Vi bodde ca 2/3-dels høyt, det vil si ikke i den øverste etasjen, ikke midt på, men et sted derimellom. Husker dessverre ikke etasjen. Men vi hadde en flott utsikt. Badet var favoritt-delen min ved hotellrommet!

For det første var det stort. En stor og romslig benk rundt vasken, slikt setter en dame pris på! Toalettet hadde et eget «rom» ut fra badet, med frostet glass og en dør som også var i frostet glass. Bidet var selvsagt også tilstede der, slik man ofte ser i midtøsten. Det var et generøst badekar på badet også, som var større og ikke minst dypere enn hva man er vant med fra Europa. Til badekaret var det også en løs dusj, i tillegg til badekar-kranen. Men bæret på kaken var dusjrommet, enda et avlukke fra badet hvor en herlig dusj med «regnfunksjon» fantes. Bare elsker slike store dusjer hvor det regner fra taket! Av badromsartikler luktet alt slikt hotellet ellers gjennomgående luktet, friskt og godt.

Mellom oppholds/soverommet og badet var det en skyvedørsvegg som kunne trekkes fra – i tillegg til en dør mellom gang og bad. Ellers kan det nevnes at rommet hadde noe slitte universal-adaptere tilgjengelige. Det kom fysiske gnister (!) fra de, så de har antakeligvis blitt byttet siden vi besøkte.

Mat, drikke og fasiliteter

Hotellet hadde en nydelig thai-restaurant i 9 etasje (eller noe deromkring i 3-gangen), som vi testet en kveld. Nydelig mat til grei valuta for pengene. Room-servicen på hotellet kom fra denne restauranten også, det smakte helt fortreffelig!

Internetttilgang

Det var gratis internett inkludert i romprisen, det fungerte helt fint til normal surfing. Testet ikke nedlasting.

Prisindikasjon

Ca. 1000NOK pr. natt

Din vurdering

Til prisen var dette luksus man aldri kan få i Europa, og jeg returnerer mer enn gjerne. Minnes det med serviceinnstilte ansatte med smil, moderne fasiliteter, bekvemme løsninger og den herlige friske lukten.