Bakgrunn og introduksjon

Skulle på en liten 3 dagers tur til New York for å shoppe og by-vandre, i litt andre omgivelser enn Oslo. Valgte å fly med SAS, fordi man alltid er sikker på punktlighet, god service og hyggelig personale.

På flyplassen

Sjekket som vanlig inn ved hjelp av automat for å få ut bagasjetaggen, fungerer alltid like bra. Hadde også husket å søke om innreise til USA, siden den var utgått siden forrige reise til USA, noe man faktisk er avhengig av for å kunne sjekke inn. Leverte deretter bagasjen på rullebåndet til SAS, hvor det som vanlig var litt kø, men den gikk fort unna. I motsetning til en Norwegian kø på andre siden, som så vidt hadde flyttet på seg, på den samme tiden som jeg hadde kommet meg helt til fram til skranken, og levert bagasjen. Siden jeg skulle reise med SAS Business, kunne jeg gå på fast track i sikkerhetskontrollen hvor det var null kø. Kom meg gjennom på første forsøk og gikk videre til utland delen på OSL.

Boarding og første inntrykk

Siden jeg reiste business fikk jeg, og de andre på business, eller de med eurobonus gull gå først ombord. Her anviste personalet deg til setet ditt og de tilba seg å ta den eventuelle jakken din. Etter at man hadde satt seg i setet, hvor det befant seg et comfort kit, en flaske vann og en pose nøtter, fikk man tilbud om en velkomstdrink. Her kunne man velge mellom alt i fra vann til champagne. Seteinndelingen var 3 * 2 seter i bredden, og kabinen var preget av den vanlige blå SAS fargen.

Sete og underholdingssystem

Setet hadde en fin bredde og man hadde nok av bein plass foran seg. Setet hadde også flere overflater og lommer smart plassert, hvor man kunne legge fra seg aviser/magasiner og sette drikken sin. Settet hadde også en veldig behagelig massasje funksjon som ble flittig brukt gjennom reisen. Underholdningssystemet om bord hadde et stort utvalg av både filmer og musikk, i tillegg var det en del forskjellige spill. Filmutvalget holdt høy kvalitet og det var flere nye titler innenfor alle sjangere, det samme gjaldt musikken hvor det var forskjellige » radiokanaler» som spilte de ulike sjangerne. Kvaliteten på lyd og bilde var bra i forhold til at man er på et fly, i tillegg var headsettet støydempende og man kunne derfor 100% konsentrere seg om musikk og film uten forstyrrelse.

Måltider og Service

Først ble det servert en velkomstdrink, med snacks. Deretter ble middagen, som bestod av tre retter servert. Her kunne man velge mellom 2 forretter, 3 hovedretter, og 3 desserter. Disse valgene var skrevet i menyen man hadde i settelommen. Jeg valgte grillede scampi med chilli og mango puree til forrett, lammekjøtt med en rødvinssky, stekte poteter og bønner til hovedrett, og sjokolade cheesecake til dessert. Det siste måltidet som ble servert var et lett måltid med varme rundstykker, og forskjellig brødtyper, med diverse pålegg. I tillegg til hovedmåltidene gikk personale med jevne mellomrom rundt for å tilby drikke og snacks. Det var også en snackbuffet i flyet, hvor det var forskjellig drikke og mat. Man ble også tilbudt et måltid «on the go» som man kunne ta med seg når vi kom frem. Servicen fra personalet var veldig bra og hvis man ønsket eller lurte på noe var det bare å spørre.

Sove

Setet kunne legges nesten helt ned, og man fikk dyne og pute fra personalet ombord. Dette kombinert med vanlig reisetretthet sover man som en stein i setet som faktisk er ganske komfortabelt.

Ankomst

Flyet landet 20 minutter før oppsatt tid og vi slapp å vente på gate som man noen ganger må på Newark. Personalet var veldig hjelpsomme før landing med utfylling av skjema for innreise til USA. I passkontrollen var det som vanlig et par stykker i hver av skrankene og man måtte vente et par minutter før man gikk gjennom etter litt spørsmål og fingeravtrykk. Bagasjen kom ganske kjapt og etter taxi til hotellet var denne delen av reisen over.

Din vurdering

Jeg vil gi denne flyvningen med SAS terningkast 6. Alt gikk raskt og bra for seg, og man kom seg avslappet og komfortabelt frem til destinasjonen. Siden det er et skandinavisk selskap er man sikker på å forstå og bli forstått, og man er også sikker på at crewet har greie arbeidsforhold. Vil absolutt anbefale å betale ekstra for enten SAS Pluss eller SAS Business, det er stor forskjell på service tilbud og dermed hvordan man føler seg når man kommer frem. Dette gjelder jo forsåvidt alle flyselskap.