Bakgrunn og introduksjon

Skulle på en årlig anniversary reise til New York med min kone. Kun for å spise god mat, bo godt samt bidra til US økonomien med endel shopping. Reiste Business Class med SAS, SK907 21.mars fra Gardermoen og retur SK904 til Arlanda  25.mars. Har alltid vært svært godt fornøyd med SAS, og ønsket å prioritere SAS også denne gangen med business billetter.

På flyplassen

Overnattet på Park Inn før avreise for å starte reisen med god frokost og et lite loungebesøk som vanlig. Ingen kø ved Gold Class innsjekk go Fast Track gir en perfekt start på reise. Oppussingen på SAS Gold Loungen på Gardermoen er vellykket. Veldig fin start på enhver flygning. Gleder meg til SAS åpner sin innenrikslounge senere i år. Veldig imøtekommende ansatte og god service gjør alltid loungen behagelig.

Lounge: SAS Gold Lounge, Oslo Gardermoen (OSL)

Loungen er vurdert separat fra flyturen. Du kan lese mer om loungene i tilsvarende loungevurdering.

Les mer om de besøkte lounge »

Boarding og første inntrykk

Ble sittende i loungen til boarding hadde startet. Business Class var fullbooket. Hadde sete 2 G og H. Greitt å sitte lengst frem for å sikre at man kan ha fritt valg av menyen. Kan være et problem om man sitter langt bak på business class.

Sete og underholdingssystem

Setene er behagelige men anbefaler SAS til å oppgradere da de ikke er på samme nivå med andre konkurrende selskaper pr i dag. Hadde gledet meg til et glass musserende før avreise, men ble desverre skuffet. SAS serverte kun juice og vann. I tillegg hadde de juice kartongene fremme. Dette var ikke positivt. Man betaler ganske mye for å reise på business, og man forventer seg mer enn juice og vann. Mye ligger i detaljene. Filmene var ok men det var ekstremt dålig utvalg av serier. Skjermstørrelsen og kvaliteten henger også tilbake sammenlignet med konkurrenter som United etc. I tillegg så fungerte ikke mitt system, Fikk purser til å restarte systemet uten effekt.. Fikk aldri brukt underholdningssystemet. Ingen kom og fulgte opp etter at jeg hadde påpekt dette desverre.

Mulig jeg er veldig sær men jeg syntes det er ekstremt irriterende at medpassasjerer sitter med sine ben oppe på stolryggen til setet foran. Har også sett enkelte tatt av seg sokker og plukket hud. Skulle ønske at slike ting blir påpekt.

Internett ombord

SAS reklamerer med at de har WiFi ombord i sine fly, men gjelder kun 10 fly foreløpig så vidt jeg vet. De flightene vi reiste med hadde det ikke.

Måltider og Service

Da vi endelig kom i luften, iht til tid, kunne vi bestille drikke. SAS hadde tatt seg bryet med egenkomponerte coctails som virket spennende, og som vi ville prøve. Utfordringen var at flyvertinnen ikke hadde tatt seg bryet med å lære seg disse få coctails og brukte lang tid for å få det til. Kan ikke beskylde SAS for å spare på alkoholen i de drinkene vi fikk. Stemningen steg også raskt etter første skuffelse. Flott meny med gode alternativer av retter og drikke. Serveringen og servicen var meget bra.

Sove

Selv om setene til SAS ikke er helt horisontale, så sover jeg godt. Skal SAS være med i konkurransen i dette segmentet, så må de nok oppgradere setene.

Ankomst

Landet iht tidtabell. Ingen ventetid i Immigration. Utrolig.

Din vurdering

Har flydd flere ganger med business med SAS, Lufthansa, Delta og United til USA. Tidligere har SAS vært nogenlunde på nivå men må desverre si at de nå henger etter. Hadde det ikke vært for min loyalitet med SAS Gold, så hadde jeg nok valgt et annet selskap til å reise på Business Class til USA med.