Bakgrunn og introduksjon

Forretningsreise med retur fra Asia. Har begynt å benytte Qatar Airways etter at de starter rute på Oslo, og begynte denne reisen egentlig som passasjer på første Dreamliner fra Qatar ut av Oslo. En minneverdig tur på et flott , men problemfylt fly !  Qatar er velkjent for sin service i luften, og intet unntak på min retur reise med 777-300ER fra Bangkok, men noe respektløs holdning fra enkelte passasjer grupper !

På flyplassen

Helt grei og smertefri innsjekk, med fast track igjennom immigration.  Eneste å utsette på flyplassen må være at de ikke har egen lounge i Bangkok, noe som er rart med tanke på antall flyvninger de har via denne flyplassen.  2 Qatar fly med avgang til Doha med bare 10-15 min mellomrom, samt til tider fullt i Thai Loungen (D piren) med THAI og øvrige Star Alliance kunder, gjør at de absolutt bør vurdere egen lounge.

Lounge: Thai Airways Royal Silk Lounge, Bangkok Suvarnabhumi (BKK), D-piren

Loungen er vurdert separat fra flyturen. Du kan lese mer om loungene i tilsvarende loungevurdering.

Les mer om de besøkte lounge »

Boarding og første inntrykk

Grei boarding , med prioritert boarding av business og pax med Gull kort

Sete og underholdingssystem

Suverene seter og god plass i business på 777-300ER !  God – on demand – underholdningssystem !

Internett ombord

tilgjengelig mot avgift

Måltider og Service

Mat og service var av beste klasse, og serveringen går greit, med tilbud om påfyll av rundstykker etc.

Sove

Problemet er å få benytte muligheten til å sove i de gode setene med Flat Bed, da de tillater velstående familier med små barn, i Business,mellom Bangkok og Doha, og en del har opptil flere barn, hvorpå de blir sittende alene i samme seksjon uten voksne. (Les; gutter gjør hva de vil, og ingen av crew’et «tør» ta problemet med bråk og støy. ) – Har gjentatte ganger tilskrevet Qatar Airways om problemet, men ingenting hørt !

Ankomst

Noe kronglete transit i Doha da de ikke har åpnet ny terminal ennå. En må i buss, og en forholdsvis lang tur inn til Premium Terminalen. (Totalt vil jeg anslå at bare Buss transfere tar min. 20 min hver vei.)

Din vurdering

Overall er Qatar’S 777-300ER noe av det bedre i luften !