Bakgrunn og introduksjon

Dette var en feeder-etappe ned til Frankfurt for å nå vårt fly videre til midtøsten. Allikevel en utrolig behagelig flytur i «NEK» (Neue Europa-Kabine) kabinen til Lufthansa. Har så sansen for fargevalgene i sølv og lufthansa-gult. Det er moderne og smakfullt. Bra ombordprodukt trekker opp helhetsinntrykket.

På flyplassen

Med billett i business-klasse får du tilgang til fast track på Arlanda. Vi sjekket inn på internett og hadde kun håndbaggasje med oss. Vi gikk rett til gate da flighten har avreise 06.00, og vi var ganske sent ute på flyplassen. Det kan ikke bli mer effektivt.

Boarding og første inntrykk

Naturlig nok var det priority boarding for oss med First og Business-class tickets. Som nevnt er kabinen så fresh og moderne som du kan få det, og jeg stortrives ombord på Airbusene (selv om Boeing 737 alltid vil ha hjertet mitt!). Vi ble tilbudt aviser og blader før avgang. Etter boarding fulgte en skikkelig turbulent takeoff inn i den mørke morgenhimmelen midtvinters over Arlanda, det var betryggende å tenke at det satt noen nøye utvalgte tyske piloter i styrhuset.

Sete og underholdingssystem

Setene er syltynne, og gir ikke mye padding til en tynn sjel som meg. Men det funker for disse små europahoppene, det tar drøyt 2 timer ned til Frankfurt og man får ikke vondt i kroppen av en så kort tur. Beinplassen på rad 01 var upåklagelig, men er hakket bedre på 01C og 01D når man flyr Airbus 321. Dette gjelder ikke på A320.

Måltider og Service

Vi ble servert drikkevarer og fikk et frokostbrett siden dette var en frokost-flight per definisjon. Helt grei servering med spekeskinke og ost – men jeg har fått bedre frokoster hos Lufthansa (se andre anmeldelser av meg). Meget god dessert med serveringen. Personalet var oppmerksomt og spurte flere ganger om det var noe man ønsket med et smil.

Ankomst

Ankomst på gate i Frankfurt er hyggelig, og med kun håndbaggasje var det bare å gå videre til vår connecting flight.

Din vurdering

Et solid valg hvis man vil ha full service og ekte business-klasse ned til Europa. Stilrent ombord. Servicen er tysk, men mangler den skandinaviske vennligheten jeg er vant med.