Bakgrunn og introduksjon

Nye deler av verden lå klar for å utforskes, og hvilken bedre måte enn å gjøre det på business-klasse? Som sagt så gjort, så fikk vi altså testet Lufthansa «eldre» business-klasse. Den er nå i ferd med å fornyes (pr 2014). Lufthansa benytter seg av Airbus A330-300 på disse «kortere» interkontinentale flyvningene mellom Europa og Midtøsten. Flyet går i en rute fra Frankfurt, via Abu Dhabi og til Muscat (Oman), men vi hoppet av i Abu Dhabi.

På flyplassen

Å reise med Lufthansa fra Frankfurt er og blir en behagelig opplevelse. Alt er tilrettelagt, særlig hvis du reiser i en høyere klasse. Sikkerhetskontrollen var smooth og innsjekken var hyggelig. Tysk effektivitet, enkelt og greit.

Boarding og første inntrykk

Pre-boarding for First og Business-class, men av en eller annen grunn var gangvegen koblet til dør 1 «avstengt». Det ble derfor en venstresving fra dør2. Hyggelig velkomst i døra, men lite oppmerksomhet etter vi hadde funnet våre seter. De var for dagen aller framst i «mini kabinen», på sete 03 A og C. Vi ble ikke tilbudt noe før avgang, hverken drikke eller aviser. Crewet på denne flyvningen virket litt stresset og fraværende helt generelt. På returen (som var red eye og jeg derfor ikke har laget en anmeldelse av) fungerte det hele mye bedre og vi fikk full service med velkomstdrinker. Det virker som vi bare var uheldige med crewet på utreise, men sånn er det noen ganger.

Sete og underholdingssystem

Setet bar ikke veldig preg av å være gammelt, selv om det er det. Synes det er litt upersonlig og smalt, foretrekker Swiss og SAS’ bredere podium. Beinplass er naturlig nok aldri noe problem på business-klasse. Skjermene er også ganske små og utdaterte ifht hva som finnes på markedet i dag, men innholdet er uslåelig ifht konkurrentene. Særlig innen musikk-avdelingen har Lufthansa ett enestående innhold.

Internett ombord

Det var merket med WiFi tilgjengelig ombord, men jeg fikk det ikke til å fungere.

Måltider og Service

Det ble servert en vanlig treretter på denne flighten til Abu Dhabi. Men siden flighten går til et arabisk land var det ingen retter med gris å se på menyen. En kald forrett var første servering. Alternativene var gravet laks, et vegetarvalg og andebryst. Jeg valgte andebrystet, men det matchet dessverre ikke mine smaksløker. Veldig metallisk smak. Til hovedrett kunne man velge mellom kveite, gås og vegetar-valget. Enda en dessverre, så spiser jeg hverken fisk eller gås ombord på fly. Jeg så ikke annet valg enn å ta pastaen. Normalt sett er jeg svært glad i pasta, men Lufthansa hadde en dårlig dag for meg og mine smaksløker. Jeg har hund, og når pastaretten serveres slik at jeg umiddelbart tenkte «dette ser ut som noe hunden min har kastet opp» lover det naturlig nok ikke bra. Var så sulten at jeg tvang litt ned, men det ble til slutt sendt tilbake. Til dessert var det ingen valg, vi fikk alle en bolle med oppskåret frukt. Jeg spurte etter sjokolade, men det kunne de ikke tilby før senere i flighten. Det var litt nedtur. Da vi skulle kjøre bil ved ankomst var det ingen alkoholservering på oss under denne flyvningen, kun cola til maten.

Sove

Helt grei komfort for søvn, lounge-stillingen er perfekt når man sitter og slapper av på slike dagflighter. Jeg døste av på tur nedover. På returen tilbake til Frankfurt sovnet jeg enklere i lounge-stillingen av stolen enn når den var slått flat i nedoverbakke.

Ankomst

Ved ankomst fikk vi fast-track-tickets til passkontrollen på flyplassen, men de trengtes ikke da det ikke var noen køer. Antar at Lufthansa har en bra rutetid til Abu Dhabi, hvor ikke mange andre fly ankommer samtidig. Baggasjen kom innenfor det jeg anser som akseptabel tidsbruk.

Din vurdering

Lufthansa driver oppgradering av sin business-klasse, så det er klart at denne eldre varianten føles ganske utdatert rent teknisk. Det er ikke dårlig av den grunn, og man har en bra flytur med dette produktet. Dessverre var servicenivået til kabincrewet ganske laber, men jeg har ikke opplevd noen flere flights med Lufthansa hvor det har vært en slik presentasjon – så jeg antar det bare var en dårlig dag for alle. Forgiven and forgot!