Business Class rating: 9/10

Hvor skal man bo når man besøker renessansens vugge? Vi likte godt palasset Westin Excelsior Firence, som ligger et par steinkast fra Ponte Vecchio. Her får du historiske omgivelser, romslige rom, god service, samt at hotellet ligger midt i sentrum. Takterrassen anbefales varmt.

Palasset tilhørte en gang Napoleon Bonaparte. Det er lenge siden Bonapart´ene flyttet ut og palasset ble på 1920-tallet omgjort til et behagelig 5 stjerners hotell. Ser man lenger tilbake, ble palasset påbegynt av den religiøse ordenen Umiliati på 1400-tallet. Senere ble det hjemmet til familien Gondi, en av de mektigste familiene i renessansetidens Firenze. I 1835 kjøpte Napoleon palasset til sin søster Caroline Bonaparte og hennes mann, general Murat, tidligere konge av Napoli.

Beliggenhet: 9/10

Westin Excelsior ligger svært sentralt til på en rolig piazza kun bestående av Westin og søsterhotellet St.Regis. Med kun 10 minutters gåavstand til Palazzo Vecchio og Ponte Vecchio er hotellet et perfekt utgangspunkt for å utforske Firenzes kulturliv.

HI345270254

Rommene: 9/10

Hotellet har 171 rom inkludert 16 suiter og 7 penthouse. Rommene er stort sett holdt i lyse, duse farger, de gamle materialene er i stor utstrekning beholdt, slik som marmor på badene, eksklusive antikke steinfliser og ekte treverk.

HI282130782

Man føler at man er i Firenze.

HI345285347

Flere av rommene har fantastisk utsikt til elven, de vakre broene og åssidene på andre siden av elven; denne utsikten anbefales på det varmeste.

HI345270222

Badene er romslige og og føles delikate.

Service: 9/10

Dette hotellet er velsignet med svært hyggelige ansatte. Mange har jobbet her flere tiår og utviser en yrkesstolthet som får deg til å føle deg velkommer.

HI345270259

Westin har tatt vare på sin opprinnelse som et ærverdig palazzo. Takhøyde, utskjæringer, frescoer og enorme ildsteder. Alt vitner om fortidens aristokrati og hvor viktig det var for disse familiene å ha et staselig hjem med det beste som kunne oppdrives av kunst og materialer. Mange detaljer og kuriositeter å dvele ved her, perfekt for dem med interesse for kultur og historie. Lobbyen er romslig og imøtekommende med flere behagelige sittegrupper. Frokostsal og restaurant er moderne oppusset med fokus på komfort.

HI345270217

Andre fasiliteter som kan nevnes er døgnåpent treningsrom, privat massasje på hotellrommet og concierge tjeneste som er behjelpelig med å arrangere utflukter, kulturopplevelser og komme med restaurant anbefalinger.

HI345270224

Restaurant/ bar: 8/10
På takterrassen ligger hotellets bar og restaurant. En overveldende panoramautsikt ut over Firenze gjør det vel verdt å ta turen opp hit. Dette er faktisk Firenzes høyeste bar! Et perfekt sted å nyte en cocktail i solnedgangen. En delikat snackbuffet følger med for dem som ønsker noe lett å bite i. Restauranten tilbyr servering ute og inne på terrassen og på menyen tilbys Italiensk cusina med internasjonal touch.

HI345270232

Hvem passer hotellet for?

Hotellet vil være et godt valg for mange. De som vil bo i hjertet av Firenze, med høy standard og historiske omgivelser, men samtidig ha en uformell og avslappet atmosfære vil like seg godt her. Hotellet er familievennlig.

I vårt hotellsøk finner du de beste prisene for et opphold på Westin Exclsior Firenze.