Familenavnet Roux er synonymt med kvalitet. Faren, Michel, er kjent for å ha etablert fransk ”fine dining” i forbindelse med åpningen av Le Gavroche 1967 i London. Fem år senere åpnet Waterside Inn i byen Bray-on-Thame. Sønnen, Alain, har vært kjøkkensjef på restauranten i Bray siden 2002 og holder fortsatt fanen høyt med sine ambisjoner. Dette har også sørget for at han har fått tre stjerner i Guide Michelin. 

Med dette som bakteppe er naturligvis mye oppmerksomhet rundt familien Roux når de åpner en ny restaurant, denne gang på et av Skottlands topphoteller. Brasserie Prince så dagens lys 11. juni i år på The Balmoral, et Rocco Forte hotell i Edinburgh. Der serveres det ypperste av hva Skottland kan tilby av råvarer som blir sydd sammen til en fantastisk opplevelse med fransk kokkekunst.

RFH-The-Balmoral-Brasserie-Prince-9905-JG-Jun-18-1024x683

Restauranten er på gatenivå på 5-stjerners hotellet, og den nye restauranten erstatter den tidligere Hadrian’s Brasserie og The Balmoral Bar. Restauranten er et samarbeide mellom Alain Roux og hans far, Michel, O.B.E (Order of the British Empire).

Med et fargerikt interiør presenterer Brasserie Prince ”sensasjonell” fransk matlaging inspirert av de skotske ingrediensene. Når han snakker om lanseringen, sier Alain Roux: ”Det nye spennende brasseriet vil ha en sesongavhengig meny som har sine røtter i franske bistroretter, uimotståelig enkel, men utsøkt mat».

RFH-The-Balmoral-Brasserie-Prince-9999-JG-Jun-18-1024x683

  • – Vi inspireres av det franske kjøkken og utvalget av skotske råvarer og smaker og i tillegg til vakre skalldyr og lekre retter som eksempelvis kan deles mellom flere i baren.  Jeg ønsker å servere retter som jeg selv liker å spise hjemme, eller noe jeg gjerne deler sammen med familie og venner når vi går ut for å spise. Det blir en ny meny inspirert av min franske arv, men likevel helt inspirert av Skotland.

Restauranten og baren har plass for 210 gjester til frokost, lunsj og middag. Det vil også serveres enklere retter i baren – hvor et av fokusområdene er skalldyr. Man kan eksempelvis forvente seg en sesongbetont meny hvor skotsk côte de boeuf og skalldyrstallerken er blant valgene.

Kardinsky-1-916x516

Middagsgjestene vil kunne velge fra «Grand-Mère’s Specials» som fokuserer på denne unike kombinasjonen i matlagingen. Blant disse daglige tilbudene finnes blant annet  boudin noir aux deux pommes, en svart pudding med karamellisert eple og potetpuré og côtelettes d’agneu, lammekoteletter med couscous, engsyre og mintsaus.

Bruk gjerne vårt hotellsøk som gir deg de aller beste prisene på The Balmoral.