Hvordan foretrekker du å reise? Første klasse? Eller hva sier du til «cargo-class»? 

Selv om det kanskje ikke virker så fristende ved første tanke, så utvikler en av verdens største flyprodusenter, Airbus køyesenger som kan monteres i lasterommet.

Det er Airbus og seteprodusenten Zodiac Aerospace som jobber med denne spennende tanken, og som har begynt arbeidet med å markedsføre produktet «køyesenger for lasterommet».

Modulene får plass i flyets lasterom, og dette gir flyselskap nye muligheter til å skille seg ut i markedet, i følge en pressemelding.

 

Airbus-Zodiac-Module-mock-up

De nye passasjermodulene kan enkelt byttes ut med fraktcontainere av standard mål. Og dette innebærer da enkelt kan byttes ut ved behov. Det er heller ikke nødvendig med modifiseringer av flyets gulv eller lastesystem, i følge Airbus.

  • Med denne løsningen kommer flyturen et langt steg i retning økt passasjerkomfort. Flere flyselskap har allerede meldt sin interesse for den nye løsningen.

Sleeping-berths-2

Flyselskapene vil etter hvert kunne velge fra et utvalg sertifiserte løsninger om et par-tre år for ombygging av eksisterende Airbus A330. Soveavdeling ombord i ultra-long-haul flyet A350XWB jobbes det også med, får vi opplyst.

De nye sengesystemene baserer seg på et lignende konsept som også etter hvert kan tilbys på super-jumboen Airbus A380.