Air France er nå godt i gang med å oppgradere sine Airbus A330-fly med nye kabiner som er skikkelig løft – særlig for business class. Innen 2020 er 15 slike fly oppgradert.

Air France har utvilsomt havnet litt «bakpå» med sitt business class produkt, i hvert fall på deres Airbus A330, og dette har de tatt tak i og er i skrivende stund i gang med å oppgradere A330-flåten med splitter nye kabiner som ser ut til å være mer i takt med tidens krav og ønsker fra de reisende. Air France investerer 140 millioner euro i dette i første omgang.

Den første flygningen med det nye kabinproduktet gikk mellom Paris-Charles de Gaulle og Accra (Ghana) i forrige uke.

image-business

Som man ser av bildene er setene helt redesignet. De blir til en 2 meter lang seng når de legges ned, og de har en bredde på drøye 57 cm. Og et stort løft er også at man som passasjer nå kan få langt mer privatliv enn hva som tidlig var mulig. Setene er trukket lenger inn i «kokongen» og man har anledning til å skyve frem er liten skjerm mellom setene, dersom man sitter på midtsetene. Konfigurasjonen er 1 – 2 – 1, og er nå mer å regne som bransjestandard, eller i hvert fall noe stadig flere reisende i business class er bevisste på. Setene, fargene, og tekstilene er nye sammen med ny stemningsbelysning som blant annet er med på å redusere jetlag når man krysser tidssonene.

Underholdningssystemet har også fått et løft i form av nye TV-skjermer på 18,5 tommer som er ekstra brede. Her kan man nyte over 1.400 timer med underholdning, heter det i en pressemelding fra Air France.

Premium Economy er også løftet kvalitetsmessig.

image-premium-economy

Ekstra plass gir bedre komfort. Nå kan settes felles tilbake 130 grader, avstanden til setet foran er 102 cm, man har egen korsryggstøtte og et sete som gir god komfort for folk flest, hevder Air France. Mer oppbevaringsplass og en bredere fotstøtte er også blant nyhetene. TV-skjermen har også est i premium Economy, og er nå 13,3 tommer – selvsgat HD-oppløst, akkurat som i business class.